Ποια είναι η Ελίζαμπεθ Τσαν που τόλμησε να «μπλόκαρει» την Μαράια Κάρει από τον τίτλο της Βασίλισσας των Χριστουγέννων 

Η Τσαν ερμηνεύει αποκλειστικά χριστουγεννιάτικα τραγούδια και σε αυτό βασίζει την καριέρα της.Είναι όμως γνωστή σε ελάχιστο κοινό, σε σχέση με την Μαράια, και σίγουρα όχι σε παγκόσμια κλίμακα. 

Η αδικία πνίγει εκατομμύρια φανς της Μαράια Κάρει παγκοσμίως αλλά και όλους όσους μεγάλωσαν με το All I Want for Christmas is you (και το Last Christmas φυσικά). 

Η στέρηση του τίτλου της «Βασίλισσας των Χριστουγέννων» από την Μαράια Κάρεϊ - η οποία πριν μήνες έκανε αίτηση στις αρμόδιες αρχές των ΗΠΑ για να τον κατοχυρώσει επίσημα- έχει προκαλέσει ένα κύμα οργής και απορίας: Ποια είναι η Ελίζαμπεθ Τσαν, που τόλμησε να «μπλόκαρει» την Μαράια Κάρει από το (δικαιωματικό) τίτλο της;

Λοιπόν, η Ελίζαμπεθ Τσαν ερμηνεύει αποκλειστικά χριστουγεννιάτικα τραγούδια και σε αυτό βασίζει την καριέρα της. Είναι όμως γνωστή σε ελάχιστο κοινό, σε σχέση με την Μαράια, και σίγουρα όχι σε παγκόσμια κλίμακα. 

Παρόλα αυτά, υπέβαλε επίσημη ένσταση κατά της απόπειρας της Μαράια να κατοχυρώσει τον τίτλο της Βασίλισσας των Χριστουγέννων (και του αντίστοιχου εμπορικού σήματος) πέρσι τον Μάρτιο. Η δισκογραφική της Κάρει δεν ασχολήθηκε ποτέ με το θέμα, η ένταση δεν εκδικάστηκε και έτσι ο τίτλος δεν αποδόθηκε ποτέ στη Μαράια. 

Σε περίπτωση που η Κάρεϊ πετύχαινε τον στόχο της, αυτό θα εμπόδιζε τις υπόλοιπες καλλιτέχνιδες να χρησιμοποιούν τη φράση «Βασίλισσα των Χριστουγέννων» σε άλμπουμ ή προϊόντα.

Η 42χρονη Τσαν ανακάλυψε ότι η Κάρεϊ είχε κάνει αίτηση για την κατοχύρωση -  μια κίνηση που θα έπληττε τη δική της καριέρα - και έτσι υπέβαλλε την ένσταση. 

Επιπλέον, θεωρεί ότι αυτή είναι η Βασίλισσα των Χριστουγέννων, καθώς έτσι την χαρακτήρισε πριν 5 περίπου χρόνια το περιοδικό New Yorker - τίτλο που φυσικά τον υιοθέτησε με χαρά. 

«Τα Χριστούγεννα είναι δουλειά πλήρους απασχόλησης για εμένα. Είναι η ζωή μου. Όταν μου δόθηκε ο τίτλος της "βασίλισσας των Χριστουγέννων", αυτό ήταν σημαντικό για εμένα», δήλωσε στη Wall Street Journal η Τσαν.

Λίγο αργότερα «τουίταρε» την άποψη κάποιου χρήστη ότι ο τίτλος είναι για όλους - ποστάροντας και ένα δικό της τραγούδι. 

Παρόλα αυτά, σε παγκόσμιο τουλάχιστον επίπεδο, είναι μια βασίλισσα χωρίς υπηκόους. 

Πάμε:

I don't want a lot for Christmas
There is just one thing I need
I don't care about the presents underneath the Christmas tree
I just want you for my own
More than you could ever know
Make my wish come true

All I Want for Christmas is you - uuuuu - uuuuu 

Πηγή: skai.gr