Απίστευτη Ντόλι Πάρτον: Δωρίζει άλλο 1 εκατ. δολάρια σε έρευνα για παιδικές μολυσματικές ασθένειες

Η θρυλική τραγουδίστρια της Κάντρι υποστήριξε ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για να σταματήσει τον πόνο των παιδιών 

Η Ντόλι Πάρτονδωρίζει 1 εκατομμύριο δολάρια για την έρευνα παιδιατρικών μολυσματικών ασθενειών στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Vanderbilt στο Νάσβιλ, ανακοίνωσε ο οργανισμός. 

Η δωρεά αυτή είναι μία από τις πολλές που έκανε η Ντόλι Πάρτον στο κέντρο όλα αυτά τα χρόνια, συμπεριλαμβανομένου μίας 1 εκατομμυρίου δολαρίων, τον Απρίλιο του 2020, για την έρευνα εμβολίων κατά του κορωνοϊού. «Η εν λόγω δωρεά βοήθησε τους ερευνητές του Vanderbilt να δοκιμάσουν μια σειρά φαρμάκων που στοχεύουν στη μείωση των απειλητικών για τη ζωή συμπτωμάτων που σχετίζονται με την Covid-19», ανέφερε το κέντρο. Οι ερευνητές εξετάζουν, επίσης, νέες θεραπείες τόσο για τη θεραπεία της Covid-19, όσο και για την πρόληψη της μόλυνσης.  

Σύμφωνα με το κέντρο, η δωρεά θα βοηθήσει τους γιατρούς στην έρευνά τους «για την κατανόηση του τρόπου με τον οποίο οι ιοί και τα βακτήρια προκαλούν ασθένειες, την κατανόηση και την πρόληψη της ανθεκτικότητας στα αντιβιοτικά, την πρόληψη και τη θεραπεία των λοιμώξεων, τη διάγνωση και τη θεραπεία των λοιμώξεων σε παιδιά με καρκίνο και την έρευνα για τον καθορισμό των επιπτώσεων των παιδικών λοιμώξεων σε όλο τον κόσμο».

Η θρυλική τραγουδίστρια της Κάντρι υποστήριξε ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για να σταματήσει τον πόνο των παιδιών. «Αγαπώ όλα τα παιδιά. Κανένα παιδί δεν θα έπρεπε ποτέ να υποφέρει και είμαι πρόθυμη να κάνω ό,τι μπορώ για να προσπαθήσω να κρατήσω όσο το δυνατόν περισσότερα από αυτά υγιή και ασφαλή», δήλωσε η ίδια. 

«Εθισμένη» στο συναίσθημα της προσφοράς 

Η Ντόλι Πάρτον ίδρυσε το 1995 τη «Βιβλιοθήκη της Φαντασίας», η οποία έχει δωρίσει σχεδόν 170 εκατομμύρια βιβλία σε παιδιά κάτω των 5 ετών. «Είμαι κάπως εθισμένη στο συναίσθημα της προσφοράς, γνωρίζοντας ότι κάνω κάτι καλό για κάποιον άλλο», δήλωσε στο People τον Δεκέμβριο του 2021.

Πηγή: skai.gr