Gérard Depardieu: Αρνείται τις κατηγορίες για βιασμό και σεξουαλική επίθεση σε ανοιχτή επιστολή του

 «Αν, στην προσπάθειά μου να ζήσω έντονα το παρόν, πλήγωσα, σόκαρα κάποιον, όποιος κι αν ήταν, δεν ήταν ποτέ στις προθέσεις μου», έγραψε, μεταξύ άλλων, ο διάσημος ηθοποιός 

Ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ «έσπασε» τη σιωπή του σχετικά με τις κατηγορίες για βιασμό και σεξουαλική επίθεση που διατυπώθηκαν εναντίον του τα τελευταία χρόνια, αντιμετωπίζοντας τις υποθέσεις αυτές σε ανοιχτή επιστολή του στην εφημερίδα «Le Figaro».

«Δεν μπορώ πλέον να επιτρέψω αυτά που ακούω, αυτά που διαβάζω για τον εαυτό μου εδώ και αρκετούς μήνες. Νόμιζα ότι δεν με νοιάζει, αλλά όχι, στην πραγματικότητα όχι. Όλα αυτά με ενοχλούν. Ακόμα χειρότερα, με ‘’αφανίζουν’’», έγραψε ο διάσημος ηθοποιός. 

Η μήνυση για βιασμό εναντίον του Γάλλου ηθοποιού, που έγινε από την ηθοποιό Charlotte Arnould το 2018, θα οδηγηθεί στις δικαστικές αίθουσες. Επιπλέον, ο ερευνητικός ειδησεογραφικός ιστότοπος Mediapart δημοσίευσε τον Απρίλιο μια εμπεριστατωμένη έκθεση στην οποία 13 γυναίκες κατηγόρησαν τον ηθοποιό για σεξουαλικά ανάρμοστη συμπεριφορά, ενώ ο ραδιοφωνικός σταθμός France Inter ανέφερε δύο νέες κατηγορίες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Ο Ντεπαρντιέ αρνήθηκε τις κατηγορίες σε μια ανοιχτή επιστολή που δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο της εφημερίδας «Le Figaro» το βράδυ της Κυριακής και είχε τίτλο «Θέλω επιτέλους να σας πω την αλήθεια».

Ο ηθοποιός «απάντησε» για την κατηγορία βιασμού από την Arnould, χωρίς να αναφέρει το όνομά της, υπονοώντας ότι είχε έρθει με τη συναίνεσή της στο δωμάτιό του. Η ηθοποιός, οι γονείς της οποίας ήταν παλιοί γνωστοί του Ντεπαρντιέ, προσέγγισε για πρώτη φορά τον ηθοποιό με την ελπίδα να συνεργαστεί μαζί του σε μια παράσταση που θα απέδιδε φόρο τιμής στη γαλλίδα τραγουδίστρια Barbara.

H ανοιχτή επιστολή του στην εφημερίδα «Le Figaro»

«Σήμερα, δεν μπορώ πλέον να τραγουδήσω τη Barbara, επειδή μια γυναίκα που ήθελε να τραγουδήσει μαζί μου με κατηγόρησε για βιασμό. Θέλω, επιτέλους, να σας πω την αλήθεια μου. Ποτέ, μα ποτέ δεν έχω κακοποιήσει γυναίκα», έγραψε χαρακτηριστικά ο διάσημος ηθοποιός. 

«Το να πληγώσω μια γυναίκα θα ήταν σαν να κλωτσήσω την ίδια μου τη μητέρα στο στομάχι», συνέχισε. «Μια γυναίκα ήρθε στο σπίτι μου για πρώτη φορά, ανεβαίνοντας στο δωμάτιό μου με τη θέλησή της. Λέει σήμερα ότι εκεί τη βίασαν. Επέστρεψε και δεύτερη φορά.

Ποτέ δεν υπήρξε εξαναγκασμός, βία ή διαμαρτυρία μεταξύ μας. Ήθελε να τραγουδήσει μαζί μου τα τραγούδια της Barbara στο Cirque d'Hiver. Της είπα όχι... Εκείνη έκανε καταγγελία».

Ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ απάντησε, επίσης, στις κατηγορίες για σεξουαλικά ανάρμοστη συμπεριφορά στα γυρίσματα. «Έχω κάνει συχνά αυτό που άλλοι δεν θα τολμούσαν να κάνουν: έχω ξεφύγει από τα όρια, έχω ‘’ταράξει’’ βεβαιότητες, έχω συνηθίσει στο πλατό ανάμεσα σε δύο λήψεις, ανάμεσα σε δύο εντάσεις... για να γελάσω», σημείωσε. 

Και πρόσθεσε: «Δεν γέλασαν όλοι. Αν, στην προσπάθειά μου να ζήσω έντονα το παρόν, πλήγωσα, σόκαρα κάποιον, όποιος κι αν ήταν, δεν ήταν ποτέ στις προθέσεις μου. Σας παρακαλώ να με συγχωρήσετε που συμπεριφέρθηκα σαν παιδί που ήθελε να διασκεδάσει…», έγραψε ο διάσημος ηθοποιός.

Η δικηγόρος της Charlotte Arnould δήλωσε σοκαρισμένη από την επιστολή του Ντεπαρντιέ. «Ο κ. Ντεπαρντιέ λέει ότι αποκαλύπτει την αλήθεια του, αλλά σίγουρα δεν είναι η αλήθεια της Σαρλότ και σίγουρα δεν θα είναι αυτή που θα αποκαλυφθεί στα δικαστήρια», ανέφερε η ίδια. 

Πηγή: skai.gr