Συνεδριάζει την προσεχή εβδομάδα η Εθνική Επιτροπή Απασχόλησης

Την Εθνική Επιτροπή Απασχόλησης -η οποία θα συνεδριάσει μετά από 3,5 χρόνια την επόμενη εβδομάδα- ανακοίνωσε ότι ενεργοποιεί άμεσα ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Στόχος είναι η κινητοποίηση και ο συντονισμός όλων των πολιτικών, κοινωνικών και παραγωγικών δυνάμεων της χώρας για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του προβλήματος της ανεργίας.

Στην Εθνική
Επιτροπή Απασχόλησης συμμετέχουν όλα τα παραγωγικά υπουργεία, εκπρόσωποι εργαζόμενων, εκπρόσωποι εργοδοτικών και παραγωγικών φορέων καθώς και άλλοι κοινωνικοί φορείς.

Συγκεκριμένα, συμμετέχουν ο Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας ως πρόεδρος (και ο Υφυπουργός ως αναπληρωτής), οι γενικοί Γραμματείς των υπουργείων Οικονομίας, Εσωτερικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Εργασίας, Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Πρόνοιας, οι γενικοί Γραμματείς Ισότητας, Νέας Γενιάς και ΕΛΣΤΑΤ, ο διοικητής του ΟΑΕΔ, εκπρόσωποι της ΓΣΕΕ και των εργοδοτικών οργανώσεων, της ΠΑΣΕΓΕΣ, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία.

Στην Εθνική Επιτροπή Απασχόλησης, ο υπουργός Εργασίας θα ενημερώσει για τις δράσεις που υλοποιούνται, τις πρωτοβουλίες που έχουν αποφασιστεί, θα προκρίνει τον ανασχεδιασμό των υφιστάμενων δράσεων για την βελτιστοποίηση της αποτελεσματικότητας τους και θα ζητήσει απ’ όλα τα εμπλεκόμενα μέρη τις συγκεκριμένες προτάσεις τους.

Η διαβούλευση
σε εθνικό επίπεδο, ο αναγκαίος κυβερνητικός συντονισμός και η διεύρυνση της χρηματοδότησης των δράσεων είναι προϋποθέσεις για την επίτευξη του στόχου της ενίσχυσης της απασχόλησης και της αναχαίτισης της ανεργίας αναφέρει το υπουργείο Εργασίας.

Σημειώνεται ότι το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων για το μήνα Ιανουάριο 2013 ανήλθε σε 829.787 άτομα. Από αυτά 351.621 (ποσοστό 42,37%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα ίσο ή και μεγαλύτερο των 12 μηνών, και 478.166 (ποσοστό 57,63%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα μικρότερο των 12 μηνών.
Πηγή: skai.gr