Κλείσιμο

Συναγερμός από Δήμαρχο Γλυφάδας: Tηρήστε τα μέτρα, η επιδημιλογική εικόνα είναι χειρότερη από ποτέ

Έκκληση για τήρηση των μέτρων, απευθύνει στους πολίτες μέσω ανάρτησης του στο Facebook ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου, τονίζοντας πως η επιδημιολογική κατάσταση στην περιοχή είναι χειρότερη από ποτέ.

"Τα νούμερα δυστυχώς μιλούν από μόνα τους", τονίζει στην ανάρτηση του επικαλούμενος την εβδομαδιαία ενημέρωση που λαμβάνεται από την Πολιτική Προστασία αλλά και από τα rapid τεστ που καθημερινά πραγματοποιούνται αυτές τις μέρες με τον ΕΟΔΥ.

"Δείτε στους πίνακες την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων", υπογραμμίζει "Ακόμα και όταν η εξάπλωση της πανδημίας στη χώρα ήταν στο απόγειό της, σε καμία στιγμή δεν είχαμε ξεπεράσει τα 180 ενεργά κρούσματα στην πόλη μας"

Όπως εξηγεί τα ενεργά κρούσματα στη Γλυφάδα είναι 368, με μεγάλη διασπορά ιδίως στους νέους.

"Είναι σαφές ότι είμαστε - και παραμένουμε - μια ανοιχτή πόλη και υποδεχόμαστε καθημερινά χιλιάδες λουόμενους, καταναλωτές και άλλους επισκέπτες.Είναι σαφές ότι η μετάλλαξη Δ καλπάζει.Είναι επίσης σαφές ότι βρισκόμαστε σε σημείο καμπής: Πρέπει τα μέτρα να τηρούνται από όλους, απόλυτα. Από κατοίκους, από εργαζομένους, από τους επιχειρηματίες και φυσικά από τους επισκέπτες." επισημαίνει και προσθέτει πως η Πολιτεία συνδράμει καθημερινά με ελέγχους και ενημέρωση. 

Υπενθυμίζει πως στον Δήμο Γλυφάδας γίνεται πραγματικά ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό.

"Είμαστε στο «εμείς», αλλά είμαστε και στο «εγώ»: Καθένας οφείλει να φορά τη μάσκα όπου απαιτείται, να τηρεί τις αποστάσεις όπου μπορεί, να φροντίζει για την ατομική του υγιεινή. Και βέβαια να εμβολιαστεί, εφόσον δεν το έχει κάνει ήδη.Όλοι μαζί θα ξεπεράσουμε και αυτή τη δυσκολία." καταλήγει.

Πηγή: skai.gr