Eικόνες καταστροφής στην παραλία του Βόλου: Φωτό από τα καφέ, τσιπουράδικα και τον Άγιο Κωνσταντίνο

Εκατοντάδες επιχειρήσεις, σπίτια και κεντρικοί δρόμοι έχουν καλυφθεί στις λάσπες, και θα χρειαστεί να καταβληθεί μεγάλη προσπάθεια για να επανέλθει η περιοχή στην κανονικότητα

Μεγάλες είναι οι καταστροφές που κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του ΤheNewspaper.gr, στην παραλία του Βόλου από το Ξενοδοχείο «Kυψέλη» μέχρι και τον «Ίσαλο», μετά το καταστροφικό πέρασμα του κύματος κακοκαιρίας Elias.

Εκατοντάδες επιχειρήσεις, σπίτια και κεντρικοί δρόμοι έχουν καλυφθεί στις λάσπες, και θα χρειαστεί να καταβληθεί μεγάλη προσπάθεια για να επανέλθει η περιοχή στην κανονικότητα. 

Πολλές συνοικίες του Βόλου και τα προάστια του, έχουν κατακλυστεί από νερά και λάσπη όπως το Παλαιό Λιμεναρχείο, η Παπαδιαμάντη, ο Αγιος Παντελεήμονας, μέρος του κέντρου και της παραλίας του Βόλου, τα Παλαιά, οι Αγιοι Ανάργυροι, το Νέο Δέλτα, η Νεάπολη, το Πολυτεχνείο, καθώς ο Κραυσίδωνας υπερχείλισε.

Παράλληλα, συνεχίζονται απ΄τις πυροσβεστικές δυνάμεις της Μαγνησίας, οι απαντλήσεις υδάτων από σπίτια και καταστήματα, μετά και τη δεύτερη κακοκαιρία. Τα τηλεφωνήματα των πολιτών είναι συνεχή, με συνέπεια κλιμάκια της υπηρεσίας, να βρίσκονται διάσπαρτα κυρίως στην πόλη και σε πλημμυρισμένα σημεία και να επιχειρούν.

Στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας βρίοσκονται μεγάλες δυνάμεις του Στρατού και συνδράμουν στις εκκλήσεις για βοήθεια ενώ όλη η δύναμη της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών βρίσκεται στους δρόμους με μεγάλα οχήματα, βάρκες και μηχανήματα έργου της 1ης Στρατιάς και προσπαθούν σε συνεργασία με δυνάμεις της πυροσβεστικής που έχουν καταφθάσει από όλη την Ελλάδα να στηρίξουν μία κατεστραμμένη πόλη.

Κατά 80% έχει αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση στο Βόλο και κατά 65% η υδροδότηση, μετά τις ζημιές που προκάλεσε η κακοκαιρία Elias, όπως ανέφερε ο δήμαρχος της πόλης Αχιλλέας Μπέος, μιλώντας στην εκπομπή «Σήμερα» στον ΣΚΑΪ.

 

Πηγή: skai.gr