Λόχος Αντιμετώπισης Πυρηνικής, Βιολογικής και Χημικής 'Αμυνας στη Θεσσαλία - Δείτε το βίντεο

Έχουν στηθεί πέντε σταθμοί απολύμανσης προσωπικού σε Λάρισα, Τρίκαλα και Βόλο 

Οι ‘Ενοπλες Δυνάμεις στο πλαίσιο της αντιμετώπισης των συνεπειών της πρωτοφανούς κακοκαιρίας που έπληξε την Θεσσαλία συνεχίζουν να συνδράμουν τις πληγείσες περιοχές.

 ‘Όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ, σε αυτή την κατεύθυνση έχουν εγκατασταθεί από τις πρωινές ώρες σήμερα, πέντε σταθμοί απολύμανσης προσωπικού και μέσων του Ειδικού Διακλαδικού Λόχου Αντιμετώπισης Πυρηνικής - Βιολογικής - Χημικής 'Αμυνας (ΕΔΛΟ/ΠΒΧ) του ΓΕΕΘΑ με κατάλληλο υλικοτεχνικό εξοπλισμό.

Συγκεκριμένα, οι σταθμοί έχουν εγκατασταθεί στα στρατόπεδα «Στρατηγού Νικολάου Πλαστήρα», «Συνταγματάρχη (ΠΖ) Γεωργίου Α. Χατζηαναγνώστου», «Λοχαγού (ΠΒ) Παναγιώτη Μπουγά» στην Λάρισα, στο στρατόπεδο «Συνταγματάρχη Γεωργούλα» στον Βόλο και στο στρατόπεδο «Στραηγου Χρήστου Καβράκου» στα Τρίκαλα.

Επιπλέον, πέραν των ήδη διατιθέμενων δυνάμεων, το ΓΕΕΘΑ συνεχίζει να συνδράμει στην υποστήριξη των πληγέντων περιοχών, με τη διάθεση 80 μηχανικών για τον έλεγχο - επιθεώρηση κτιρίων και εγκαταστάσεων που έχουν υποστεί φθορές, τη διάθεση μηχανημάτων για την αποκατάσταση οδοποιίας και χώρων καλλιέργειας που έχουν υποστεί ζημιές, τη διάθεση μεγάλων ποσοτήτων αντισηπτικών και αντικουνουπικών, την αποστολή κτηνιατρικού κλιμακίου αλλά και την παροχή υγειονομικής υποστήριξης.

Ο Δένδιας στον σταθμό απολύμανσης στο στρατόπεδο «Λοχαγού Παναγιώτη Μπουγά» στη Λάρισα

Τον σταθμό απολύμανσης προσωπικού και οχημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων, που συνδράμουν στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την κακοκαιρία στη Θεσσαλία, στο στρατόπεδο «Λοχαγού (ΠΒ) Παναγιώτη Μπουγά» στη Λάρισα επιθεώρησε ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Νίκος Δένδιας.

«Το επόμενο κρίσιμο βήμα στη συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων στην αντιμετώπιση των συνεπειών της κακοκαιρίας ήταν η αποστολή στη Θεσσαλία του Ειδικού Διακλαδικού Λόχου Αντιμετώπισης Πυρηνικής-Βιολογικής-Χημικής 'Αμυνας» ανέφερε ο ίδιος σε ανάρτησή του στο Χ. 

«Ύστερα από συνεννόηση με τις τοπικές αρχές, στους σταθμούς απολύμανσης θα δίνεται επίσης η ευκαιρία στους πλημμυροπαθείς να φροντίσουν για την αναγκαία ατομική τους υγιεινή» συμπλήρωσε.

«Μετά την επίσκεψη στην έδρα της 1ης Στρατιάς στη Λάρισα επιθεωρήσαμε με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, το στρατόπεδο Μπουγά στη Λάρισα, στο οποίο βρίσκεται ένας εξ αυτών των σταθμών απολύμανσης προσωπικού και οχημάτων» καταλήγει στην ανάρτησή του ο κ. Δένδιας.

Πηγή: skai.gr