Απαγορευμένη περιοχή η Ειδομένη – Παρέμβαση εισαγγελέα ζητεί η περιφέρεια

Αναφορά-καταγγελία κατά παντός υπευθύνου για τις ποινικά κολάσιμες πράξεις που διαπράττονται στον καταυλισμό στην Ειδομένης, θα καταθέσει αύριο Πέμπτη στην εισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας θα ζητήσει εισαγγελική παρέμβαση «με ζητήματα αιχμής το αδίκημα της παρακώλυσης συγκοινωνιών, με έμφαση στον επί δίμηνο αποκλεισμό της σιδηροδρομικής γραμμής, αλλά και αδικήματα που αφορούν στη δημόσια ασφάλεια και υγεία».

O καταυλισμός έχει μετατραπεί σε «απαγορευμένη περιοχή», ακόμη και για τους αστυνομικούς, ενώ σήμερα Τετάρτη κλείνουμε 60 ημέρες από την κατάληψη της σιδηροδρομικής γραμμής από πρόσφυγες και μετανάστες χωρίς αντίδραση της Πολιτείας.

Η Ειδομένη θυμίζει πλέον παραγκούπολη και άντρο ανομίας με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες να έχουν κτίσει τις φαβέλες τους με αυλές, «δρόμους» και γειτονιές με τα «καταστήματά» της. Έτσι, υπάρχει η γειτονιά των Σύρων, των Αφγανών και των Πακιστανών, των Μαροκινών και των Τυνήσιων που φέρονται να έχουν υπό τον έλεγχό τους το παρεμπόριο.

Όσον αφορά τις πληροφορίες για διακίνηση ανθρώπων, λαθραίων τσιγάρων και ναρκωτικών ουσιών, και δύο αυτοσχέδιους οίκους ανοχής (ο ένας σε ένα βαγόνι) τα στόματα είναι ερμητικά κλειστά. Όπως φαίνεται πάντως, εγκληματικές ομάδες εκμεταλλεύονται και εκδίδουν για λίγα ευρώ ορισμένες γυναίκες που έχουν βρεθεί αποκομμένες από τις οικογένειές τους στην Ειδομένη.

Σημειώνεται ότι
αστυνομικοί που μίλησαν σε δημοσιογράφους τους προειδοποίησαν ότι κάνουν ρεπορτάζ στην περιοχή «με δική τους ευθύνη». Όπως ανέφεραν, και οι ίδιοι φοβούνται τις περιπολίες κοντά στον καταυλισμό ιδιαίτερα όταν στην περιοχή πέφτει το σκοτάδι.

Στο μεταξύ, μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου κατέθεσε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ροδόπης η πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης, Σταυρούλα Τζατζανά, για τις παραβιάσεις των διατάξεων «Περί Υγιεινής και Ασφάλειας Αστυνομικών κατά την εργασία».
Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ