Κλείσιμο

Αρβανιτόπουλος: Ομαλά και στην ώρα τους οι Πανελλαδικές Εξετάσεις

Ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, διαμύνησε από το Μέγαρο Μαξίμου όπου ενημέρωσε τον πρωθυπουργό, ότι οι Πανελλαδικές εξετάσεις θα διεξαχθούν απρόσκοπτα, ομαλά και στην ώρα τους. Η δήλωση του κ. Αρβανιτόπουλου:

«Οι οικογένειες και κυρίως οι μαθητές έχουν ιερό δικαίωμα να διαγωνιστούν με ηρεμία σε αυτή την πρώτη εξέταση της ζωής τους. Η απόφαση της ΟΛΜΕ δημιουργεί αναταραχή και αβεβαιότητα η κυβέρνηση οφείλει να διασφαλίσει το δημόσιο συμφέρον δηλαδή την απρόσκοπτη διεξαγωγή των εξετάσεων. Οι Πανελλαδικές θα γίνουν ομαλά και στην ώρα τους».


Πηγές του υπουργείου Παιδείας νωρίτερα ανέφεραν:

«Μετά την προκήρυξη από το διοικητικό συμβούλιο της ΟΛΜΕ 24ωρης πανελλαδικής απεργίας την πρώτη μέρα των Πανελλαδικών Εξετάσεων η αγωνία εκατοντάδων χιλιάδων υποψηφίων και των οικογενειών τους δεν μπορεί και δεν πρέπει να παραταθεί.

Η κυβέρνηση θα διασφαλίσει την ομαλότητα και θα εξαλείψει τις απειλές που προκαλούν μόνο αγωνία στους υποψηφίους.

Ούτε ένα λεπτό παραπάνω αγωνίας. Μετά τις απειλές του διοικητικού συμβουλίου της ΟΛΜΕ τη Μεγάλη Τρίτη ο υπουργός Παιδείας τους κάλεσε σε διάλογο. Το αποτέλεσμα του διαλόγου την Τετάρτη του Πάσχα με ευθύνη του διοικητικού συμβουλίου της ΟΛΜΕ ήταν η όξυνση των απειλών και η παράταση της αγωνίας με κορύφωση τη σημερινή προκήρυξη 24ωρης απεργίας την πρώτη ημέρα των Πανελλαδικών εξετάσεων και τις απειλές για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Ο διάλογος που κάποιοι επικαλούνται το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να παρατείνει την αγωνία των μαθητών».

Λίγο νωρίτερα και μετά από τρίωρη συνεδρίαση, το ΔΣ της ΟΛΜΕ πρότεινε στα μέλη της απεργία τις πρώτες 6 ημέρες των πανελλαδικών εξετάσεων (24ωρη στις 17 Μαίου και πενθήμερη 20 με 24 του μήνα). Την απόφαση αυτή θα κληθούν να επικυρώσουν στις 15 Μαίου οι πρόεδροι όλων των ΕΛΜΕ της χώρας.

Ως προϋπόθεση η ηγεσία της ΟΛΜΕ ζήτησε σήμερα από τους προέδρους των ΕΛΜΕ να μεταφέρουν στη γενική συνέλευση τους αποφάσεις απο τα μέλη τους στις οποίες να έχει υπάρξει απαρτία (δηλαδή αποφάσεις συνέλευσης των μελών της με το 30% των μελών της τουλάχιστον παρόντα).

«Δεν θέλουμε αυτή να είναι μια απεργία συνδικαλιστών, αλλά μια απεργία που να τη στηρίξει και να την θέλει ο κλάδος», δήλωσε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Νίκος Παπαχρήστος μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του ΔΣ της.

«Καλούμε την κυβέρνηση να αναλάβει έστω και τώρα τις ευθύνες της και να πάρει πίσω την απόφαση της», σημείωσε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ. Τόνισε ακόμη ότι ο κλάδος των καθηγητών δεν επιθυμεί μια απεργία μέσα στις πανελλαδικές εξετάσεις, αλλά αναγκάζονται τελικά να απεργήσουν από την «ολομέτωπη επίθεση που δέχονται από την κυβέρνηση».

«Αν μας επιστρατεύσουν κι εμάς δεν θα υπάρχει κανείς που να μην τον έχουν επιστρατεύσει», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαχρήστος. Και κατέληξε λέγοντας ότι η κυβέρνηση επιστρατεύει όποιον διεκδικεί τα δικαιώματα του.

Πηγή: Γιώτα Γκοβόστη