Κλείσιμο

Καμίνης: Υγιής η εκδήλωση των «Αγανακτισμένων»

«Έκρυθμη» χαρακτήρισε την κατάσταση στην πόλη ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, επισημαίνοντας ότι «οι συνεδριάσεις των διαμερισματικών συμβουλίων διεξάγονται σε κλίμα έντασης» και συνιστώντας σε όλους ψυχραιμία.

Εξάλλου, σε πρόταση των παρατάξεων της Ανοιχτής Πόλης και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ να βγει ψήφισμα, του δήμου, συμπαράστασης στους Αγανακτισμένους πολίτες, που συγκεντρώνονται καθημερινά στο Σύνταγμα, ο δήμαρχος Αθηναίων δήλωσε: «Αυτό που οι ίδιοι θέλουν είναι να τους αφήσουμε ήσυχους. Πρόκειται για μια υγιή εκδήλωση, αλλά δεν θεωρούμε σκόπιμο να εκφράσουμε την συμπαράστασή μας».
 
Από την πλευρά της Λαϊκής Συσπείρωσης ο Νίκος Σοφιανός έθεσε θέμα να συζητηθεί στην ημερήσια διάταξη η κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας και να υπάρξει δέσμευση του δήμου για τα μέτρα που προτίθεται να πάρει ενάντια στο οργανωμένο έγκλημα και τις συμμορίες. Από την πλευρά του ο κ. Καμίνης δεσμεύθηκε ότι το ζήτημα για το ιστορικό κέντρο θα τεθεί στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ιδιαίτερα αναφέρθηκαν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης στο θέμα των υπαλλήλων του δήμου Αθηναίων, οι οποίοι αντιμετωπίζουν τον ενδεχόμενο απόλυσης, καθώς και στην κατάληψη από εργαζόμενους στον τομέα καθαριότητας του δήμου, στο κτίριο της Αγίου Κωνσταντίνου. Ζητήθηκε δε ο δήμος «να κάνει τα πάντα», ώστε οι άνθρωποι αυτοί να παραμείνουν στις εργασίες τους. Ιδιαίτερα από την παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης ζητήθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει θέση ενάντια στην αύξηση των ωρών εργασίας των δημοτικών υπαλλήλων.

Από τις παρατάξεις Λαϊκή Συσπείρωση, Ανοιχτή Πόλη και ΑΝΤΑΡΣΥΑ τέθηκε το θέμα του οικοπέδου Ράμφου στην περιοχή του Αγίου Ελευθερίου Αχαρνών και ζητήθηκε να αλλάξει η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να γίνει παιδικός σταθμός και να μην δοθεί στην Αρχιεπισκοπή για να κατασκευάσει τριώροφο πάρκινγκ. Ο Γιώργος Αμυράς από την παράταξη «Επιμένουμε Αθήνα» επανέφερε το θέμα του καφενείου του Πικιώνη στον Λουμπαρδιάρη και έλαβε την απάντηση από την αντιδήμαρχο, Σουλτάνα Σπυροπούλου, ότι δεν υπάρχει δυνατότητα επισκευής από τον δήμο, παρά μόνον επίβλεψη, με την προσθήκη ότι ο δήμος θα προσπαθήσει, ώστε να βρεθεί ενοικιαστής του χώρου.

Ο κ. Αμυράς, επίσης, ενημέρωσε για δράση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 5 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα του Περιβάλλοντος, με σύνθημα «Ανέβα στο ποδήλατο πάμε παραλία». Η δράση θα ξεκινήσει στις 11 το πρωϊ από το πάρκο Ελευθερίας, θα καταλήξει στο Παλαιό Φάληρο και σε αυτήν θα συμμετάσχουν οι δήμοι Παλαιού Φαλήρου, Παλλήνης, Καλλιθέας και Μοσχάτου.

Η Ανοιχτή Πόλη με την επικεφαλής της, Ελένη Πορτάλιου, έθεσε το ζήτημα του Δημοτικού Νοσοκομείου «Ελπίς», ζητώντας να μη συγχωνευτεί με τον «Άγιο Σάββα», καθώς, όπως υποστήριξε, αυτό θα συμβάλει στην αλλοίωση του κοινωνικού του χαρακτήρα και του δημόσιου ρόλου του.

Επίσης, ζήτησε να αποφασιστεί η διαχείριση των καταστημάτων στις πολυκατοικίες του Αγίου Σώστη και να δοθούν για χρήσεις συμβατές με την αναζωογόνηση της γειτονιάς.

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος από τη Χρυσή Αυγή υπέβαλε αίτημα να του διατεθούν γραφείο, δύο υπάλληλοι και τηλεφωνική γραμμή και πρότεινε να δοθεί χρόνος στις δημοτικές παρατάξεις να παρουσιάζουν τις απόψεις τους μέσα από τον «9,84».

Επίσης, υποστήριξε ότι η παράταξή του στο Συμβούλιο του 6ου διαμερίσματος προτίθεται «να μη δημιουργεί κλίμα έντασης και να συμβάλει σε κλίμα κατευνασμού». Αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις στην πλατεία Συντάγματος δήλωσε πως «δεν γίνονται επαναστάσεις μέσω του facebook. Βολεύει το σύστημα αυτό που γίνεται στο Σύνταγμα για να μη γίνουν πραγματικές επαναστάσεις».

Ο Πέτρος Κωνσταντίνου από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ ζήτησε την καταδίκη από το Δημοτικό Συμβούλιο του Μνημονίου 2 και αναρωτήθηκε αν «στα μέτρα για το ιστορικό κέντρο συμπεριλαμβάνονται και τα δακρυγόνα που έπεσαν σε εγκαταλελειμμένο κτίριο, όπου είχαν βρει στέγαση μετανάστες, στην οδό Κύπρου 73». Μίλησε για «ρατσιστικές επιθέσεις και πογκρόμ», που, όπως είπε, πραγματοποιούνται στη 3η Σεπτεμβρίου και τους γύρω δρόμους κάθε βράδυ, καθώς «κλείνει η 3η Σεπτεμβρίου στο ύψος της Ηπείρου από φασιστικές συμμορίες, που μαχαιρώνουν ανθρώπους με μόνο κριτήριο το χρώμα του δέρματός τους».

Σε ό,τι αφορά το οικόπεδο Ράμφου στον Άγιο Ελευθέριο Αχαρνών η πρόεδρος του 5ου δημοτικού διαμερίσματος δήλωσε ότι θα συζητηθεί το θέμα στη δημοτική κοινότητα, προκειμένου να παρθεί απόφαση. Για το εγκαταλελειμμένο σπίτι της Κύπρου 73 ο αντιδήμαρχος Ανδρέας Βαρελάς ανέφερε ότι η εκκένωση έγινε παρουσία του χωρίς να προκύψει πρόβλημα.

Το θέμα της «απελευθέρωσης» της διασταύρωσης 3η Σεπτεμβρίου και Ηπείρου από τη Χρυσή Αυγή τέθηκε και από την δημοτική σύμβουλο της Ανοιχτής Πόλης, Μαρία Κανελλοπούλου, η οποία έθεσε και το ζήτημα των συνθηκών έντασης, απειλών και εξύβρισης, κάτω από τις οποίες κάτοικοι του 6ου δημοτικού διαμερίσματος παρακολουθούν τις συνεδριάσεις του διαμερισματικού συμβουλίου.
Πηγή: skai.gr