Bloomberg: Προς τα τέλη Νοέμβρη η εκταμίευση

Η 26η Νοεμβρίου είναι η πιθανότερη ημερομηνία για να συμφωνήσουν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης τη συνέχιση της βοήθειας προς την Ελλάδα επισήμανε ευρωπαίος αξιωματούχος μιλώντας στο πρακτορείο Bloomberg.

O ίδιος εκτίμησε πως θα καθυστερήσει για αρκετές εβδομάδες η συνέχιση της βοήθειας προς τη χώρα μας.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι υπουργοί Οικονομικών δε θα απελευθερώσουν στο Eurogroup της Δευτέρας τα 31,5 δισ. ευρώ, καθώς θα περιμένουν την τελική έκθεση της τρόικας για την Ελλάδα.

Όπως τόνισε στο πρακτορείο ο ίδιος αξιωματούχος, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα περιμένουν την τελική έκθεση της τρόικας που θα αναφέρεται στις προσπάθειες της Ελλάδας να τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει, πριν αποφασίσουν να αναλάβουν δράση. Σημείωσε ακόμα ότι η έκθεση αυτή δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα και η πρόχειρη έκθεση που θα είναι διαθέσιμη στο Eurogroup της 12ης Νοεμβρίου, δεν είναι αρκετή.

Στο μεταξύ, αν και το Βερολίνο χαιρέτισε την έγκριση των νέων μέτρων από την ελληνική βουλή, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας ΒόλφγκανγκΣόιμπλε εκτίμησε ότι ενδεχομένως να μην ληφθεί τη Δευτέρα η απόφαση για την εκταμίευση της δόσης.

Παρομοίως ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Σάιμον Ο΄Κόνορ τόνισε ότι μένουν να γίνουν ακόμα αρκετά για να πάρει η Αθήνα την επόμενη δόση αν και «οι Βρυξέλλες χαιρετίζουν την έγκριση των μέτρων λιτότητας από το Ελληνικό Κοινοβούλιο».
Πηγή: skai.gr