«Συμβιωτικά» γυναικεία εικαστικά αφηγήματα στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Ένα σύγχρονο αφήγημα για τη συνύπαρξη προτείνει η ομαδική έκθεση «Συμβιωτικά», που εγκαινιάζεται την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης   

Η πρόταση της επιμελητικής ομάδας επελέγη μέσα από τη διαδικασία της ανοιχτής πρόσκλησης που είχε απευθύνει το ΕΜΣΤ τον Μάιο του 2023 για την υποβολή προτάσεων επιμέλειας ομαδικής έκθεσης και εντάσσεται στο πρόγραμμα περιοδικών εκθέσεων και δράσεων του Μουσείου. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που ένας δημόσιος φορέας στην Ελλάδα απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση για επιμέλεια έκθεσης με απολύτως επαγγελματικούς όρους, όπως είναι η δίκαιη αμοιβή όλων των συντελεστών και καλλιτεχνών και η πλήρης τεχνική υποστήριξη της έκθεσης.

Καλλιτεχνικές πρακτικές θηλυκοτήτων

Η έκθεση «Συμβιωτικά» εστιάζει στη διαδικασία επικοινωνίας, μέσα από καλλιτεχνικές πρακτικές θηλυκοτήτων, στην τέχνη. Παρουσιάζονται έργα τεσσάρων σύγχρονων ελληνίδων εικαστικών: της Μαρίας Βαρελά, της Χρυσάνθης Κουμιανάκη, της Καρολίνας Κρασούλη και της Χριστίνας Μήτρεντσε, καθώς και της καλλιτεχνικής ομάδας Phantom Investigations (Ινώ Βαρβαρίτη και Γιάννης Δελαγραμμάτικας).

Συνθέσεις της Μπίας Ντάβου, της Ναυσικάς Πάστρα και της Χρύσας, από τη συλλογή του ΕΜΣΤ, έρχονται να συμπληρώσουν την έκθεση, αφετηρία της οποίας, άλλωστε, σύμφωνα με την επιμελητική ομάδα, αποτέλεσε η ενότητα σχεδίων «Σειραϊκές δομές 2 – Οδύσσεια» της Μπίας Ντάβου.

Διαβάστε περισσότερα στο monopoli.gr

TAGS: έκθεση