Το φως της ημέρας αποκαλύπτει τον όλεθρο: Συγκλονίζουν οι εικόνες από το κατεστραμμένο Κίεβο

Εικόνες καταστροφής επικρατούν στο Κίεβο, την 20η πλέον ημέρα του πολέμου στην Ουκρανία.

Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν καταστρέψει ολόκληρα κτήρια βομβαρδίζοντάς τα, ενώ πολλοί άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Σήμερα τα ξημερώματα ακούστηκαν τουλάχιστον 3 ισχυρές εκρήξεις στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας ενώ μια 15όροφη πολυκατοικία δέχτηκε πλήγματα, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο άνθρωποι.

Οι πυροσβέστες κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να σώσουν τους ανθρώπους. 

Οι φωτογραφίες συγκλονίζουν.

Οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών ανέφεραν επίσης μέσω Facebook ότι χτυπήθηκε εννιαώροφη πολυκατοικία σε βορειοδυτικό τομέα της ουκρανικής πρωτεύουσας, στη συνοικία Πόντιλ.

Προκλήθηκε πυρκαγιά, η οποία κατασβέστηκε γρήγορα από πυροσβέστες. Ένα άτομο διακομίστηκε σε νοσοκομείο, πάντα σύμφωνα με τις υπηρεσίες πρώτων βοηθειών, οι οποίες δεν διευκρίνισαν τι είδους όπλο έπληξε το κτίριο.

Η έκρηξη έσπασε σχεδόν όλα τα παράθυρα του ακινήτου και όλων όσα βρίσκονται γύρω του, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου ο οποίος μετέβη επιτόπου. Αρκετοί κάτοικοι πέταγαν από τα παράθυρα των διαμερισμάτων τους γυαλιά και συντρίμμια.

Σε χωριστή ανακοίνωσή τους οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών ανέφεραν πως προκλήθηκε πυρκαγιά από ρωσικά πυρά σε σπίτι στη συνοικία Οσοκόρκι, στο νοτιοανατολικό τμήμα του Κιέβου. Το χτύπημα αυτό δεν προκάλεσε θύματα, κατά τις ίδιες πηγές.

 Στο μεταξύ υπάρχουν πληροφορίες από το Kyiv Independent ότι ο ρωσικός στρατός πυροβολεί κατά αμάχων που προσπαθούν να απομακρυνθούν στο Χοστόμελ.

Σύμφωνα με την Εθνική Αστυνομία, τα πρώτα 10 λεωφορεία των εκτοπισθέντων έφυγαν με ασφάλεια από την πόλη, ενώ οι Ρώσοι άνοιξαν πυρ σε τέσσερα λεωφορεία. Μία γυναίκα σκοτώθηκε και δύο άνδρες τραυματίστηκαν από επίθεση.

Νέες δορυφορικές φωτογραφίες καταστροφής στη Μαριούπολη

Το μέγεθος της καταστροφής που συντελείται στην Ουκρανία αναδεικνύουν οι νέες δορυφορικές φωτογραφίες της αμερικανικής εταιρίας Μαξάρ από περιοχές που επλήγησαν από τους ρωσικούς πυραύλους.

Παράλληλα, τους 2.537 έχουν φθάσει οι νεκροί άμαχοι στη Μαριούπολη.

Ακινητοποιημένα 15 χλμ. έξω από το Κίεβο τα ρωσικά στρατεύματα 

Σχεδόν όλες οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις στην Ουκρανία παραμένουν ακινητοποιημένες, αφού σημειώθηκε μικρή πρόοδος το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με ενημέρωση του Πενταγώνου.

Τα ρωσικά στρατεύματα εξακολουθούν να βρίσκονται περίπου 15 χιλιόμετρα (9 μίλια) από το κέντρο του Κιέβου, δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος των ΗΠΑ, σύμφωνα με το Reuters και πρόσθεσε ότι έχουν εκτοξεύσει περισσότερους από 900 πυραύλους, αλλά ο εναέριος χώρος της Ουκρανίας εξακολουθεί να αμφισβητείται. 

Ο πόλεμος μπορεί να έχει τελειώσει τον Μάιο, εκτιμά σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας

Ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι πιθανό να έχει τελειώσει στις αρχές του Μαΐου, όταν θα εξαντληθούν οι πόροι που έχει στη διάθεσή της η Ρωσία για να συνεχίσει την επίθεσή της στη γειτονική της χώρα, έκρινε ο Ολεξίι Αρεστόβιτς, σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας, χθες Δευτέρα το βράδυ.

Ο κ. Αρεστόβιτς εκτίμησε πως η χρονική στιγμή που η σύρραξη θα τελειώσει θα εξαρτηθεί από το πόσους πόρους είναι διατεθειμένο να ρίξει το Κρεμλίνο στην εκστρατεία αυτή.

«Νομίζω πως όχι αργότερα από τον Μάιο, τις αρχές Μαΐου, θα έχουμε ειρηνευτική συμφωνία, ίσως πολύ νωρίτερα, θα δούμε», είπε ο σύμβουλος της προεδρίας.

«Βρισκόμαστε σε σταυροδρόμι: είτε θα συναφθεί ειρηνευτική συμφωνία πολύ γρήγορα, μέσα σε μία ως δύο εβδομάδες, με απόσυρση των στρατευμάτων και των πάντων, ή θα γίνει μια προσπάθεια να μαζευτούν μερικοί, ας πούμε, Σύροι, για τον δεύτερο γύρο, κι αφού τους κάνουμε κιμά κι αυτούς, (θα συναφθεί) συμφωνία στα μέσα Απριλίου ή στα τέλη Απριλίου.»

Πηγή: skai.gr