Κλείσιμο

Στοιχήματα για το αν Χάρι - Μέγκαν θα παρευρεθούν στην στέψη του Κάρολου στις 6 Μαΐου

Πολλοί υποστηρίζουν ότι η ημερομηνία - 6 Μαΐου - επιλέχθηκε σκόπιμα για να αποτρέψει το ζευγάρι να παρευρεθεί στο ιστορικό γεγονός. 

Στις 6 Μαΐου, στα Αββαείο του Ουέστμνιστερ (που αλλου;) θα γίνει η στέψη του βασιλιά Κάρολου της Αγγλίας – η πρώτη στέψη βασιλιά στη χώρα μετά από 86 χρόνια , από την στέψη του πατέρα της Ελισάβετ και παππού του, βασιλιά Γεωργίου ΣΤ΄. 

Σύμφωνα με τον επίσημο λογαριασμό της βασιλικής οικογένειας στα social media, The Royal Family, «Η Αυτού Μεγαλειότης ο βασιλιάς θα στεφθεί σε μία τελετή που θα λάβει χώρα το Σάββατο 6 Μαΐου του 2023 στο Αββαείο του Westminster. Στην τελετή ο  βασιλιάς Κάρολος ΙΙΙ θα στεφθεί στο πλάι της βασιλικής συζύγου».  

Η ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ σχετικά με την ημερομηνία που επιλέχθηκε πυροδότησε έντονες συζητήσεις αν θα παρευρεθούν ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ καθώς η στέψη συμπίπτει με τα γενέθλια του πρωτότοκου γιου των Σάσσεξ, 'Αρτσι.

Σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα του ΕΤ η βασιλική σύζυογος Καμίλα «επιθυμεί πολύ» να παραστούν στη τελετή στέψης.

Οπως αναφέρει η Κέιτι Νίκολ (Katie Nicholl), συγγραφέας και βασιλική εμπειρογνώμονας του ET,  η ημερομηνία δεν επιλέχθηκε «σκόπιμα» για να αποτρέψει το ζευγάρι να παρευρεθεί.

«Θα είναι μια απόφαση που θα πάρουν ο Χάρι και η Μέγκαν», δήλωσε η Νίκολ.

Πολλοί υπενθυμίζουν ότι ο Χάρι είναι γιος του Κάρολου και παρά τις όποιες οικογενειακές διαφορές δεν θα μπορούσε να λείπει από το πλευρό του πατέρα του σε αυτή την ιστορική στιγμή - η απουσία του θα έπλητε το γόητρο και την φήμη του θεσμού.  

Ο Κάρολος θα στεφθεί βασιλιάς 69 χρόνια μετά την ημέρα που στέφθηκε βασίλισσα η μαμά του (2/6/1953) και, παράλληλα, θα γίνει ο μεγαλύτερος άνθρωπος σε ηλικία που στέφεται βασιλιάς σε όλη τη Βρετανική ιστορία.

Πηγή: skai.gr