Ζελένσκι: Παιδιά κάτω από τα ερείπια στο μαιευτήριο της Μαριούπολης - Το βίντεο που ανάρτησε

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι σχολίασε την είδηση ότι ένα νοσοκομείο παίδων στη Μαριούπολη καταστράφηκε ολοσχερώς από ρωσικούς βομβαρδισμούς.

Ο Ουκρανός πρόεδρος υποστήριξε ότι παιδιά είναι παγιδευμένα κάτω από τα συντρίμμια, αναρτώντας στο λογαριασμό του στο twitter ένα συγκλονιστικό βίντεο που φαίνεται να δείχνει την έκταση της καταστροφής.

"Μαριούπολη. Άμεσο χτύπημα των ρωσικών στρατευμάτων στο μαιευτήριο. Άνθρωποι, παιδιά είναι κάτω από τα συντρίμμια. Θηριωδία! Πόσο ακόμα θα είναι ο κόσμος συνεργός που αγνοεί τον τρόμο;" διερωτήθηκε. "Κλείστε τον ουρανό τώρα! Σταματήστε τις δολοφονίες!" τόνισε, απευθύνοντας για ακόμα μια φορά έκκληση για επιβολή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων.   

"Έχετε δύναμη αλλά φαίνεται να χάνετε ανθρωπιά" ήταν το μήνυμά του στη Δύση. 

O σύμβουλος του προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι Μιχαήλ Ποντολιάκ κατήγγειλε ότι έγκυες και  παιδιά βρίσκονται κάτω από τα συντρίμμια. 

Νωρίτερα, ο αντιδήμαρχος της Μαριούπολης ισχυρίστηκε ότι 1.200 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην υπό ρωσική πολιορκία πόλη. 

Από πλευράς του, ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα κατηγόρησε νωρίτερα τη Ρωσία ότι κρατά ομήρους 400.000 κατοίκους της Μαριούπολης, βομβαρδίζοντας τη νότια ουκρανική πόλη-λιμάνι, παρά τις προσπάθειες για τη δημιουργία ενός ασφαλούς ανθρωπιστικού διαδρόμου για τους αμάχους.

"Σχεδόν 3.000 νεογέννητα μωρά στερούνται φαρμάκων και τροφίμων", έγραψε στο Twitter. "Η Ρωσία συνεχίζει να κρατά ομήρους πάνω από 400.000 ανθρώπους στη Μαριούπολη, εμποδίζει την ανθρωπιστική βοήθεια και την εκκένωση. Οι βομβαρδισμοί συνεχίζονται".

Πηγή: skai.gr