Πόλεμος στην Ουκρανία: Στις παρυφές του Κιέβου ρωσικά στρατεύματα Συνεδριάζουν στο Παρίσι οι ηγέτες της Ε.Ε. - Live όλες οι εξελιξεις

Αυτό το live blog ολοκληρώθηκε. Για να μεταβείτε στο νέο πατήστε εδώ.

Αποτυπωμένο στο πρόσωπο του Ουκρανού υπουργού Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα ήταν το αποτέλεσμα της συνάντησης με τον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ στην Αττάλεια: Απογοητευμένος, κουρασμένος, εμφανίστηκε στην αίθουσα Τύπου, για να ανακοινώσει ότι εισέπραξε άρνηση από τον Λαβρόφ τόσο για 24ωρη κατάπαυση του πυρός όσο και για τη διάνοιξη ανθρωπιστικών διαδρόμων. Η συνάντηση απέβη άκαρπη, ενώ ο Λαβρόφ υποστήριξε ότι η Ρωσία έχει ήδη καταθέσει τις προτάσεις της.

Η συνάντηση έγινε λιγότερο από ένα 24ωρο από τον βομβαρδισμό παιδιατρικού νοσοκομείου - μαιευτηρίου στη Μαριούπολη, που άφησε πίσω τρεις νεκρούς, ανάμεσά τους κι ένα παιδί.  Την ώρα των δηλώσεων Λαβρόφ, μάλιστα, το δημοτικό συμβούλιο της Μαριούπολης έκανε γνωστό ότι η πόλη των «400.000 αιχμαλώτων» δεχόταν νέα αεροπορική επιδρομή από τις ρωσικές δυνάμεις. To δράμα του πολέμου όμως, ζει και το Κίεβο που βάλλεται, ενώ οι κάτοικοί του απομακρύνονται αναζητώντας ασφάλεια. Σύμφωνα με τον δήμαρχο, λιγότεροι από δύο εκατομμύρια παραμένουν στο Κίεβο.

Το απόγευμα της Πέμπτης το Γαλλικό Πρακτορείο μετέδωσε ότι ρωσικά άρματα έχουν φτάσει στις παρυφές του Κιέβου.

Ο Πούτιν αντέδρασε στις κυρώσεις της Δύσης προειδοποιώντας για μεγάλη αύξηση στις τιμές των τροφίμων παγκοσμίως. Την ίδια ώρα, η Μαριούπολη θάβει τους νεκρούς της σε ομαδικούς τάφους και ξεμένει από τρόφιμα με τον Ερυθρό Σταυρό να απευθύνει δραματική προειδοποίηση.

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες συνεδριάζουν στις Βερσαλλίες. 
 

Παρακαλώ περιμένετε...