Ουίλιαμ και Κέιτ μετακομίζουν στο Ουίνδσορ για να είναι πιο κοντά στην βασίλισσα - Φωτογραφίες

«Η μετεγκατάσταση θα φέρει την οικογένεια πιο κοντά στη βασίλισσα, καθώς εκείνη μετά τον θάνατο του πρίγκιπα Φιλίππου περνά μεγάλα διαστήματα στο Μπέρκσαϊρ μόνη με το προσωπικό, λόγω των κινητικών της προβλημάτων» ανέφερε πηγή του παλατιού.

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η σύζυγός του Κέιτ Μίντλετον με τα τρία τους παιδιά πρόκειται να μετακομίσουν στο «Adelaide Cottage» στο Ουίνδσορ στα μέσα του καλοκαιριού, αποκάλυψε πηγή του παλατιού στην Daily Mail.

«Η μετεγκατάσταση θα φέρει την οικογένεια πιο κοντά στη βασίλισσα, καθώς εκείνη μετά τον θάνατο του πρίγκιπα Φιλίππου περνά μεγάλα διαστήματα στο Μπέρκσαϊρ μόνη με το προσωπικό, λόγω των κινητικών της προβλημάτων.

Λέγεται ότι η βασίλισσα συνεχίζει να αναθέτει στον Ουίλιαμ επιπλέον βασιλικά καθήκοντα και ότι επικοινωνούν αρκετές φορές την εβδομάδα. Όλη η οικογένεια περνάει επίσης μαζί της αρκετό χρόνο. Ο θάνατος του πρίγκιπα Φίλιππου τον Απρίλιο του 2021 έπαιξε σημαντικό ρόλο στη απόφαση αυτή.

Η πηγή είπε ακόμη ότι «ο πρίγκιπας είναι ο μόνος που θα μπορούσε να πάρει τέτοια απόφαση. Η απώλεια του Δούκα του Εδιμβούργου έχει αφήσει ένα μεγάλο κενό στη οικογένεια. Ήταν ένας υπέροχος σύμβουλος για εκείνον, ενώ είναι πολύ προστατευτικός με την γιαγιά του».

Το ακίνητο χτίστηκε το 1831 στην καρδιά ενός βασιλικού κτήματος 655 στρεμμάτων και βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου και το κάστρο Ουίνδσορ.

Adelaide Cottage

Ανακαινίστηκε το 2015, επομένως δεν απαιτούνται άλλες δαπανηρές ανακαινίσεις ή πρόσθετη ασφάλεια με χρηματοδότηση από τους φορολογούμενους. Η Sun ανέφερε ότι δεν υπάρχει οικιακό προσωπικό στο νέο σπίτι του Ουίλιαμ και της Κέιτ.

Adelaide Cottage

Το βασιλικό σπίτι επιτρέπει στην οικογένεια να έχει πολύ μεγαλύτερες ελευθερίες από τα διαμερίσματά της στο Παλάτι του Κένσινγκτον (Kensington Palace), ενώ είναι μόλις 45 λεπτά οδικώς από τους γονείς της Κέιτ.

Προς το παρόν, το ζευγάρι περνάει τον χρόνο του ανάμεσα στη βάση τους στο Λονδίνο, όπου έχουν και τα γραφεία τους, και της εξοχικής τους κατοικίας, το Άνμερ Χολ στο Νόρφολκ. Το δεύτερο αυτό σπίτι ήταν το γαμήλιο δώρο της βασίλισσας Ελισάβετ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ