«Ξινός» πρίγκιπας Ουίλιαμ: Αιχμές εναντίον Τζεφ Μπέζος για τα ταξίδια του Blue Origin

Aιχμές για τα διαστημικά ταξίδια του Blue Origin (και όχι μόνο) άφησε ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, στον απόηχο του ταξιδιού ενός άλλου Ουίλιαμ, του «Κάπτεν Κερκ» Ουίλιαμ Σάτνερ την Τετάρτη. 

«Χρειαζόμαστε μερικούς από τους μεγαλύτερους εγκεφάλους και μυαλά του κόσμου εστιασμένους στην προσπάθεια να ‘διορθώσουμε’ αυτόν τον πλανήτη, όχι να βρούμε το επόμενο μέρος για να πάμε και να ζήσουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δούκας του Κέιμπριτζ στο BBC.

Πάντως, αμερικανικά και βρετανικά ΜΜΕ εκτιμούν ότι ο πρίγκιπας έκανε «φάουλ». 

«Πρώτα απ' όλα, είναι χρήματα του Μπέζος και τα ξοδεύει όπως κρίνει σκόπιμο: Δεν τα κέρδισε (πόσο μάλλον τα κληρονόμησε), τα δημιούργησε αναπτύσσοντας μια επιχείρηση που ικανοποίησε τις ανάγκες αμέτρητων εκατομμυρίων πελατών και εργαζομένων. Και η επιχείρησή του Blue Origin, όπως αυτές των αντιπάλων Ίλον Μασκ και Ρίτσαρντ Μπράνσον, δεν αφορά την εγκατάλειψη του πλανήτη, αλλά τη διεύρυνση του πεδίου της ανθρώπινης προσπάθειας προς όφελος όλων όσoi κατοικούν στην επιφάνειά του» σχολιάζει η New York Post.

Χλευαστικός κατά του διαστημικού ταξιδιού του Σάτνερ με το Blue Origin εμφανίστηκε στο μεταξύ ο ηθοποιός Τζορτζ Τακέι με τον οποίο είχαν συνεργαστεί επί δεκαετίες στην ΕΦ σειρά Σταρ Τρεκ…
 

Πηγή: nypost.com