Διπλωματικό επεισόδιο για το κασκόλ του Ορμπάν – Απεικόνιζε τμήμα της Ουκρανίας ως Ουγγαρία

Η Ουκρανία θα καλέσει τον πρεσβευτή της Ουγγαρίας για να διαμαρτυρηθεί για το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός Ορμπάν πήγε σε ποδοσφαιρικό αγώνα φορώντας ένα κασκόλ με χάρτη της «Μεγάλης Ουγγαρίας»

Η Ουκρανία θα καλέσει τον πρεσβευτή της Ουγγαρίας για να διαμαρτυρηθεί για το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν πήγε σε ποδοσφαιρικό αγώνα φορώντας ένα κασκόλ στο οποίο απεικονιζόταν μέρος του ουκρανικού εδάφους ως τμήμα της Ουγγαρίας, ανακοίνωσε σήμερα το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Ουκρανικά μέσα ενημέρωσης δημοσιοποίησαν εικόνες από τη συνάντηση του Ορμπάν με ούγγρο ποδοσφαιριστή, στις οποίες ο πρωθυπουργός φαίνεται να φοράει ένα κασκόλ για το οποίο η διαδικτυακή εφημερίδα Ukrainska Pravda αναφέρει πως απεικονίζει έναν χάρτη της «Μεγάλης Ουγγαρίας».

Σε αυτόν περιλαμβάνονται εδάφη τα οποία αποτελούν τώρα μέρος των γειτονικών κρατών της Αυστρίας, της Σλοβακίας, της Ρουμανίας, της Κροατίας, της Σερβίας και της Ουκρανίας.

«Η προώθηση ιδεών αναθεωρητισμού στην Ουγγαρία δεν συμβάλλει στην ανάπτυξη των ουκρανο-ουγγρικών σχέσεων και δεν συμβαδίζει με τις αρχές της ευρωπαϊκής πολιτικής», έγραψε στο Facebook ο εκπρόσωπος του υπουργείου Όλεγκ Νικολένκο.

Ο Νικολένκο δήλωσε πως η Ουκρανία επιδιώκει μια συγγνώμη καθώς και να διαψευσθεί ότι η Ουγγαρία διεκδικεί ουκρανικά εδάφη.

Πηγή: skai.gr