Ο Ίλον Μασκ μίλησε με τον Πούτιν πριν τουιτάρει το «ειρηνευτικό σχέδιο» για την Ουκρανία

Σε ένα email που στάλθηκε στους συνδρομητές του Eurasia Group, ο Ίαν Μπρέμερ ισχυρίστηκε ότι ο Μασκ του είπε ότι ο Ρώσος πρόεδρος ήταν «έτοιμος να διαπραγματευτεί» εάν η Κριμαία παραμείνει στα χέρια της Ρωσίας

Απευθείας συνομιλία με τον Βλαντιμίρ Πούτιν φαίνεται πως είχε ο Ίλον Μάσκ πριν δημοσιεύσει το «ειρηνευτικό σχέδιο» στο Twitter. 

Συγκεκριμένα, σε ένα email που στάλθηκε στους συνδρομητές του Eurasia Group, ο Ίαν Μπρέμερ ισχυρίστηκε ότι ο Μασκ του είπε ότι ο Ρώσος πρόεδρος ήταν «έτοιμος να διαπραγματευτεί» εάν η Κριμαία παραμείνει στα χέρια της Ρωσίας, σύμφωνα με το Vice.

Ο Πούτιν φέρεται επίσης να επέμεινε στον διευθύνοντα σύμβουλο της Tesla ότι η Ουκρανία θα έπρεπε να αποδεχθεί μόνιμη ουδετερότητα και να αναγνωρίσει την προσάρτηση των περιοχών Λουχάνσκ, Ντόνετσκ, Χερσώνα και Ζαπορίζια από τη Ρωσία.

Παράλληλα, ο Μπρέμερ αποκάλυψε ότι ο Πούτιν είπε στον Μασκ ότι αυτοί οι στόχοι θα επιτευχθούν «όπως και να γίνει», συμπεριλαμβανομένης της πιθανής χρήσης πυρηνικών όπλων εάν η Ουκρανία εισβάλει στην Κριμαία.

Ο Μπρέμερ ανέφερε επίσης ότι ο Μασκ του είπε ότι «έπρεπε να γίνουν τα πάντα για να αποφευχθεί αυτό το αποτέλεσμα».

Μετά την υποτιθέμενη συνομιλία με τον Πούτιν, ο Μασκ δημοσίευσε μια δημοσκόπηση στο Twitter με τις προτάσεις του για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία.

Πηγή: skai.gr