Κλείσιμο

Η Μόσχα παινεύει το «ειρηνευτικό σχέδιο» του Ίλον Μασκ για τον πόλεμο στην Ουκρανία: «Είναι θετικό βήμα»

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ υποστήριξε ότι η Μόσχα ήταν ανέκαθεν ανοικτή στον τερματισμό της σύγκρουσης μέσω διαπραγμάτευσης

Ως ένα ακόμα «θετικό βήμα» χαρακτήρισε το Κρεμλίνο το γεγονός ότι ο ιδρυτής της Tesla, Ίλον Μασκ παρουσίασε το περίγραμμα μια πιθανής ειρηνευτικής συμφωνίας, μερικές ώρες αφού το Κίεβο απέρριψε την έκκληση του Μασκ για μια διευθέτηση μέσω διαπραγμάτευσης στην επτάμηνη σύγκρουση της Ρωσίας με την Ουκρανία. Σε τηλεδιάσκεψη που είχε σήμερα με δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ υποστήριξε ότι η Μόσχα ήταν ανέκαθεν ανοικτή στον τερματισμό της σύγκρουσης μέσω διαπραγμάτευσης.

«Είναι πολύ θετικό ότι κάποιος όπως ο Ίλον Μασκ αναζητεί μια ειρηνική διέξοδο από αυτήν την κατάσταση. Σε αντίθεση με πολλούς επαγγελματίες διπλωμάτες, ο Μασκ εξακολουθεί να ψάχνει τρόπους για να επιτύχει την ειρήνη. Και η επίτευξη ειρήνης χωρίς την εκπλήρωση των όρων της Ρωσίας είναι απολύτως αδύνατη» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Τα σχόλια του Πεσκόφ έγιναν αφότου ο Ίλον Μασκ σε διαδικτυακή ψηφοφορία στο Twitter, που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα, πρότεινε η Ουκρανία να παραχωρήσει οριστικά την Κριμαία στη Ρωσία, να διεξαχθούν νέα δημοψηφίσματα υπό την επίβλεψη του ΟΗΕ για να καθοριστεί η μοίρα των εδαφών που ελέγχονται από τη Ρωσία και να συμφωνήσει η Ουκρανία στην ουδετερότητα.

Το Κίεβο, πάντως, το βράδυ της Δευτέρας, μέσω δηλώσεων στο Twitter του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι και του συμβούλου του, Μιχάιλο Ποντόλιακ, εξέφρασε την έντονη διαφωνία του σε όσα πρότεινε ο Μασκ, καθώς, σύμφωνα με την Ουκρανία, πρόκειται για όρους ευνοϊκούς προς τη Ρωσία.

Πηγή: skai.gr