Ιταλία: Με πράσινο πάσο οι Τρεις Μάγοι με τα δώρα φέτος τα Χριστούγεννα στη Νάπολη

Οι Τρεις Μάγοι θα έχουν κάτι επιπλέον να μεταφέρουν εκτός από τα δώρα --χρυσό, λιβάνι και σμύρνα-- όταν θα ταξιδέψουν φέτος τα Χριστούγεννα για να προσκυνήσουν τον νεογέννητο Ιησού Χριστό: το υγειονομικό πάσο για την COVID-19.

Οι τεχνίτες κατά μήκος της οδού Σαν Γκρεγκόριο Αρμένο, στο ιστορικό κέντρο της Νάπολης στην Ιταλία, έχουν γίνει γνωστοί επειδή προσαρμόζουν τη διακόσμηση της φάτνης στη σύγχρονη εποχή.

"Πέρυσι, ήταν η χρονιά της χρήσης μάσκας και έτσι οι φιγούρες της Παναγίας, του Ιωσήφ και των Τριών Μάγων φορούσαν όλοι μάσκες...Φέτος φάνταζε σωστό να συνεχίσουμε να ακολουθούμε αυτή την κατεύθυνση", λέει ο τεχνίτης, Μάρκο Φερίνιο.

Το Πράσινο Πάσο, το οποίο δείχνει ότι κάποιος έχει εμβολιαστεί τουλάχιστον με μια δόση κατά του κορονοϊού, ότι έχει αρνητικό διαγνωστικό τεστ ή ότι έχει πρόσφατα νοσήσει, είναι υποχρεωτικό στην Ιταλία για να ταξιδέψει κάποιος από πόλη σε πόλη, αλλά και για να έχει πρόσβαση σε μια σειρά από πολιτιστικούς χώρους και χώρους διασκέδασης.

"Επειδή οι Τρεις Μάγοι έχουν μεγάλο ταξίδι να κάνουν μέχρι την φάτνη, τους έδωσα το Πράσινο Πάσο ώστε να έχουν τα απαιτούμενα έγγραφα για να ταξιδέψουν", εξηγεί ο Φερίνιο.

Οι ναπολιτάνικες φάτνες εξελίχθηκαν σε μια μορφή τέχνης την εποχή του μπαρόκ.

Πολλές οικογένειες στην Ιταλία έχουν μια φάτνη στα σπίτια τους την περίοδο των Χριστουγέννων.

Η αντίδραση των τουριστών για τους Μάγους που θα προμηθευτούν Πράσινο Πάσο, το οποίο θα φέρει κανονικά και τον κώδικα QR, προκειμένου να μπορούν να ακολουθήσουν το αστέρι χωρίς προβλήματα, ήταν κυρίως θετική.

"Όλοι έχουμε το Πράσινο Πάσο. Γιατί να μην το έχουν και οι Τρεις Μάγοι; Έρχονται από τόσο μακριά και διασχίζουν τόσο πολλές χώρες...Είναι ένα καλό μήνυμα για τους ανθρώπους. Πρέπει όλοι να έχουμε το Πράσινο Πάσο", λέει ο τουρίστας Μασιμιλιάνο Τζανγκρόσι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ