Πόλεμος στην Ουκρανία: Παιδιά θαμμένα κάτω από τα συντρίμμια παιδιατρικού νοσοκομείου στη Μαριούπολη - Μπλακ άουτ στο Τσέρνομπιλ - Live όλες οι εξελίξεις

Παγκόσμια ανησυχία προκαλεί η είδηση για πλήρη διακοπή της ηλεκτροδότησης στο πυρηνικό εργοστάσιο του Τσερνόμπιλ το μεσημέρι της Τετάρτης. Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι απηύθυνε εκ νέου έκκληση για ζώνη απαγόρευσης πτήσεων και επανέλαβε ότι οι Ουκρανοί δεν θα παραδοθούν.

Το απόγευμα της Τετάρτης ο κόσμος πάγωσε στην εικόνα του βομβαρδισμένου παιδιατρικού νοσοκομείου/ μαιευτηρίου της Μαριούπολης με τον Ζελένσκι να στέλνει μήνυμα απελπισίας στη Δύση, τονίζοντας ότι στα ερείπια του νοσοκομείου έχουν θαφτεί παιδιά.

Την ίδια ώρα όμως, θέμα ωρών θεωρείται η μεγάλη ρωσική εισβολή στο Κίεβο, κατά την 14η ημέρα του ρωσικού πολέμου στην Ουκρανία. Σήμερα θα ανοίξει νέος ανθρωπιστικός διάδρομος προκειμένου να αποχωρήσουν από διάφορες ουκρανικές περιοχές οι άμαχοι.

Τουλάχιστον 21 άμαχοι σκοτώθηκαν από ρωσική επιδρομή στην ουκρανική πόλη Σάμι και δύο από οβίδα στο χωρικό Ντίνετς, κοντά στο Χάρκοβο. Δύο εκατομμύρια πρόσφυγες από την Ουκρανία έχουν φύγει σε άλλες χώρες από την αρχή της ρωσικής εισβολής, συμφώνα με εκτιμήσεις του ΟΗΕ.


 

Παρακαλώ περιμένετε...