Δυσαρέσκεια και προειδοποιήσεις Ερντογάν για την «πορεία για τη Δικαιοσύνη»

Έμμεση προειδοποίηση στην αξιωματική αντιπολίτευση της Τουρκίας ότι μπορεί να οδηγηθεί στα δικαστήρια εάν συνεχίσει την περίφημη «πορεία για τη Δικαιοσύνη» απηύθυνε ο πρόεδρος Ρεντζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η «πορεία για τη Δικαιοσύνη» γίνεται από τον ηγέτη του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου και δεκάδες υποστηρικτές του, οι οποίοι εδώ και τρεις ημέρες βαδίζουν την απόσταση 450 χιλιομέτρων που χωρίζει την πρωτεύουσα Άγκυρα από την Κωνσταντινούπολη, αναπαυόμενοι τις νύχτες.

Η πορεία γίνεται ως διαμαρτυρία για την καταδίκη του βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης Ένις Μπερμπέρογλου σε 25ετή κάθειρξη για κατασκοπεία. Τελικός προορισμός της πορείας είναι η φυλακή του Μάλτεπε, στην Κωνσταντινούπολη, όπου κρατείται ο βουλευτής.

Ωστόσο, στο Σάββατο ο κ. Ερντογάν έστειλε σινιάλο πως η υπομονή του απέναντι στις ενέργειες της αντιπολίτευσης εξαντλείται. «Εάν το δικαστικό σώμα σας καλέσει να πάτε κάπου αύριο, μην εκπλαγείτε», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Λίγη ώρα νωρίτερα είχε πει πως η Δικαιοσύνη είναι απόλυτα ανεξάρτητη.

«Εάν επιζητάτε Δικαιοσύνη, η εξουσία και το κατάλληλο μέρος στην Τουρκία βρίσκεται στη Βουλή», προσέθεσε ο εκλογικά πολυνίκης τούρκος πρόεδρος μιλώντας σε εκδήλωση της ένωσης εξαγωγέων στην Κωνσταντινούπολη.

Ο κ. Μπερμπέρογλου καταδικάστηκε για τη διαρροή φωτογραφικού υλικού στην εφημερίδα Cumhuriyet για δημοσιεύματα που υποστήριζαν ότι οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες (MIT) εξόπλιζαν αντάρτες στη γειτονική Συρία.
Πηγή: skai.gr