Ρώσοι κοσμοναύτες ύψωσαν σημαίες του Λουχάνσκ και του Ντονέσκ στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

«Γιορτάζουμε τόσο στη Γη όσο και στο διάστημα», ανέφεραν σε ένα μήνυμα που συνοδεύεται από τις φωτογραφίες των κοσμοναυτών Όλεγκ Αρτέμιεφ, Ντένις Ματβέγιεφ και Σεργκέι Κορσακόφ, να κρατούν τις σημαίες των δύο «δημοκρατιών».

Τρεις Ρώσοι κοσμοναύτες ύψωσαν σήμερα τις σημαίες του Λουχάνσκ και του Ντονέτσκ, των δύο αυτονομιστικών περιοχών της ανατολικής Ουκρανίας, στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, όπως ανακοίνωσε μέσω του καναλιού της στο Telegram η ρωσική διαστημική υπηρεσία Roscosmos.

«Γιορτάζουμε τόσο στη Γη όσο και στο διάστημα», ανέφεραν σε ένα μήνυμα που συνοδεύεται από τις φωτογραφίες των κοσμοναυτών Όλεγκ Αρτέμιεφ, Ντένις Ματβέγιεφ και Σεργκέι Κορσακόφ, να κρατούν τις σημαίες των δύο «δημοκρατιών». «Οι δυνάμεις της Ρωσίας και του Λουχάνσκ έθεσαν υπό τον πλήρη έλεγχό τους το Λισιτσάνσκ, την τελευταία μεγάλη πόλη της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουχάνσκ», πρόσθεσαν.

Την Κυριακή, οι ουκρανικές δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι αποσύρονται από την πόλη αυτή, η οποία περνά υπό τον έλεγχο του ρωσικού στρατού και των φιλορώσων αυτονομιστών.

«Είμαστε σίγουροι ότι η 3η Ιουλίου 2022 θα χαραχτεί για πάντα στην ιστορία της Δημοκρατίας. Πολίτες της συμμάχου Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, περιμένετε!», πρόσθεσε η Roscosmos στην ανάρτησή της.

Η κατάληψη του Λισιτσάνσκ ήταν κρίσιμης σημασίας για το ρωσικό σχέδιο κατάκτησης ολόκληρης της λεκάνης του Ντονμπάς, το οποίο ελεγχόταν εν μέρει από τους αυτονομιστές από το 2014.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ