Κλείσιμο

Σε ψυχιατρείο στη Σιβηρία, δημοσιογράφος που διαφωνεί με τον πόλεμο στην Ουκρανία

Η Μαρία Πονομαρένκο, μια 44χρονη μητέρα δύο παιδιών, ισχυρίζεται ότι οι αρχές επιδιώκουν να τη φιμώσουν εξαιτίας της αντίθεσής της με τον πόλεμο στην Ουκρανία. Διατάχθηκε ο εγκλεισμός της σε ψυχιατρείο της Σιβηρίας

Σάλο προκαλεί η είδηση πως Ρωσίδα δημοσιογράφος που ανήρτησε στον λογαριασμό της στο twitter πως «οι λογικοί άνθρωποι επιθυμούν την ειρήνη» δηλώνοντας την διαφωνία ως προς τον πόλεμο του Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ουκρανία διατάχθηκε να κλειστεί σε κλινικό ψυχιατρείο της Σιβηρίας.

Η Μαρία Πονομαρένκο, μια 44χρονη μητέρα δύο παιδιών, ισχυρίζεται ότι οι αρχές επιδιώκουν να τη φιμώσουν εξαιτίας της αντίθεσής της στον πόλεμο.

Η Πονομαρένγκο κατηγορείται για διάδοση ψεύτικων ειδήσεων σχετικά με την «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» του Πούτιν στην Ουκρανία.

Ένα σχόλιο της μάλιστα που θεωρήθηκε αντίθετο με το νόμο από τους εισαγγελείς είπε: «Είναι αδύνατο να μείνεις σιωπηλός, γνωρίζοντας τον θάνατο χιλιάδων αθώων ανθρώπων».

Οι «ψεύτικες» αναρτήσεις της στο Telegram περιελάμβαναν επίσης επικριτικά σχόλια για τον βομβαρδισμό από τη Ρωσία σε ένα θεατρικό θέατρο στη Μαριούπολη τον Απρίλιο, όπου εκατοντάδες πολίτες βρίσκονταν καταφύγιο.

ΠΗΓΗ: DAILY MAIL

Πηγή: skai.gr