Μαδούρο: Αγνοήστε τις φήμες ότι ο Τσάβες είναι ετοιμοθάνατος

Ο αντιπρόεδρος της Βενεζουέλας, και στενός συνεργάτης του Ούγκο Τσάβες Νίκολας Μαδούρο, απευθύνθηκε προς το έθνος δηλώνοντας ότι πρέπει να αγνοήσει τις «φήμες των εχθρών» ότι ο Βενεζουελανός πρόεδρος είναι ετοιμοθάνατος.

Ο Μαδούρο βρέθηκε στο πλευρό του Τσάβες, στο νοσοκομείο της Κούβας όπου νοσηλεύεται, αλλά επρόκειτο να γυρίσει στο Καράκας την Τετάρτη.

Ο βενεζουελανός αντιπρόεδρος επιστρέφει σε μια χώρα που πλήττεται από αβεβαιότητα για τη ζωή του Τσάβες, που έχει κυριαρχήσει στην πολιτική σκηνή από το 1999, αλλά δεν κάνει δημόσια εμφάνιση από τη στιγμή που έσπευσε στην Αβάνα πριν τρεις εβδομάδες για να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για καρκίνο για τέταρτη φορά.

«Ιδιαίτερα ανησυχητική» έκρινε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Βολιβίας Έβο Μοράλες την κατάσταση της υγείας του προέδρου της Βενεζουέλας.

«Μακάρι οι προσευχές μας να είναι αποτελεσματικές για να σωθεί η ζωή του», δήλωσε ο Έβο Μοράλες και πρόσθεσε πως «η κατάσταση του αδελφού μας προέδρου Τσάβες είναι ιδιαίτερα ανησυχητική, ας ελπίσουμε ότι σύντομα θα τον δούμε και πάλι μαζί μας».

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας είναι σε «σταθερή» κατάσταση και πέρασε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς με τη συντροφιά των παιδιών του, υποστήριξε πάντως μέσω Twitter, ο γαμπρός του καρκινοπαθή ηγέτη και υπουργός Επιστήμης της λατινοαμερικανικής χώρας, Χόρχε Αρεάνθα.

Την πρωτοχρονιά αρκετές εορταστικές εκδηλώσεις για το νέο έτος ακυρώθηκαν, καθώς οι αρχές προέτρεψαν τους κατοίκους να προσευχηθούν για την υγεία του Τσάβες.
Πηγή: skai.gr