Βενεζουέλα: Όχι σάλσα για το νέο έτος, προσευχές για τον Τσάβες

Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας ζήτησε από τους κατοίκους της χώρας να είναι πιο συγκρατημένοι στις εκδηλώσεις τους για την υποδοχή του νέου έτους απ’ ό,τι συνήθως μετά την επιδείνωση της υγείας του Ούγκο Τσάβες.

«Αντί για τον εορτασμούς με μουσική σάλσα, πρέπει να προσευχόμαστε για την υγεία του προέδρου Ούγκο Τσάβες» λένε αξιωματούχοι στο Καράκας.

Δέκα μουσικές μπάντες είχε προγραμματιστεί να ανεβούν στη σκηνή σε μια δωρεάν συναυλία στο ιστορικό κέντρο της πόλης τη Δευτέρα. Αλλά οι κρατικοί αξιωματούχοι ματαίωσαν τη εκδήλωση, μετά την είδηση ότι ο πρόεδρος της Βενεζουέλας αντιμετωπίζει νέες επιπλοκές από τη χειρουργική επέμβαση.

"Ο καθένας θα πρέπει να προσεύχεται, δίνοντας δύναμη στον ηγέτη μας για να ξεπεράσει αυτή τη δύσκολη στιγμή» δήλωσε κορυφαίος αξιωματούχος στο Καράκας, ανακοινώνοντας την ακύρωση της συναυλίας.

«Ο χώρος που είχε προγραμματισθεί για τη συναυλία τη Δευτέρα θα παραχωρηθεί στις βενεζουελανικές οικογένειες ώστε να φέρουν το 2013 προσεύχομενες για την υγεία του προέδρου» δήλωσε από την πλευρά του το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο AVN.

Σημειώνεται ότι ο αντιπρόεδρος
της Βενεζουέλας Νίκολας Μαδούρο ανακοίνωσε το βράδυ της Κυριακής, ότι η κατάσταση της υγείας του Τσάβες παραμένει «εύθραυστη» 19 ημέρες μετά την επέμβαση που υπεβλήθη στην Κούβα.

Ο Μαδούρο δήλωσε ότι ο Τσάβες, 58 ετών, υπέστη νέες επιπλοκές που προέκυψαν ως αποτέλεσμα μιας λοίμωξης του αναπνευστικού που αντιμετωπίζει ο πρόεδρος της Βενεζουέλας.
Πηγή: skai.gr