«Σταθερή» η κατάσταση του Ούγκο Τσάβες

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες, είναι σε «σταθερή» κατάσταση και πέρασε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς με τη συντροφιά των κορών του, όπως δήλωσε, μέσω Twitter, ο γαμπρός του καρκινοπαθή ηγέτη και υπουργός Επιστήμης της λατινοαμερικανικής χώρας, Χόρχε Αρεάνθα.

«Συμπατριώτες, ΜΗΝ πιστεύετε τις κακοπροαίρετες φήμες. Ο πρόεδρος Τσάβες πέρασε την ημέρα ήσυχα και σταθερός, μαζί με τις κόρες του», σχολίασε ο κ. Αρεάνθα, ο οποίος βρίσκεται στην Κούβα όπου νοσηλεύεται ο κ. Τσάβες.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας δεν έχει πραγματοποιήσει οιαδήποτε δημόσια εμφάνιση από τις 11 Δεκεμβρίου, οπότε υπεβλήθη σε αντικαρκινική χειρουργική επέμβαση σε νοσοκομείο της Αβάνας. Επρόκειτο για την τέταρτη εγχείρηση του κ. Τσάβες κατά τους τελευταίους 18 μήνες.

Υπενθυμίζεται πως χθες, 31 Δεκεμβρίου, ο αντιπρόεδρος της Βενεζουέλας και εκλεκτός του Τσάβες για να τον διαδεχθεί, Νίκολας Μαντούρο, ανακοίνωσε πως διαγνώστηκαν «νέες επιπλοκές» κατά την μετεγχειρητική ανάρρωση του προέδρου. Οι επιπλοκές συνδέονταν με μία αναπνευστική λοίμωξη η οποία έχει πλήξει των κ. Τσάβες.
Πηγή: skai.gr