Andrew Tate: Ο «τοξικός» influencer αποφυλακίστηκε και βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό – Δείτε το video της… «ελευθερίας» του

Ο Άντριου Τέιτ είναι ένα φαινόμενο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Το περιεχόμενό του στο TikTok έχει προβληθεί περισσότερες από 12,7 δισεκατομμύρια φορές

Ο Άντριου Τέιτ, ο «τοξικός» influencer, που του αρέσει να αυτοαποκαλείται Top G (στην αργκό του δρόμου το G σημαίνει γκάνγκστερ), μετά από μήνες σε ρουμανική φυλακή ως ύποπτος για οργανωμένο έγκλημα και εμπορία ανθρώπων, κέρδισε την έφεση για να αντικατασταθεί η κράτησή του με κατ’ οίκον περιορισμό. 

Το Εφετείο του Βουκουρεστίου αποφάσισε υπέρ της έφεσης του Τέιτ, ο οποίος αμφισβήτησε την απόφαση δικαστή της περασμένης εβδομάδας να παρατείνει για τέταρτη φορά τη σύλληψή του για 30 ημέρες, δήλωσε εκπρόσωπος της ρουμανικής υπηρεσίας κατά του οργανωμένου εγκλήματος, DIICOT.

Ο 36χρονος Τέιτ, που έχει 5,4 εκατ. οπαδούς στο Twitter, συνελήφθη αρχικά στα τέλη Δεκεμβρίου στην πρωτεύουσα της Ρουμανίας, το Βουκουρέστι, μαζί με τον αδελφό του Τριστάν και δύο Ρουμάνες.

Και οι τέσσερις κέρδισαν την έφεση την Παρασκευή 31 Μαρτίου και θα παραμείνουν σε κατ’ οίκον περιορισμό μέχρι τις 29 Απριλίου. Σε κανέναν από τους τέσσερις δεν έχουν απαγγελθεί ακόμη επίσημα κατηγορίες. Το δικαστήριο αποφάσισε υπέρ της άμεσης απελευθέρωσής τους. Οι εισαγγελείς δεν μπορούν να αμφισβητήσουν την απόφαση του εφετείου, η οποία είναι οριστική.

Η σύλληψή του στις 29 Δεκεμβρίου έγινε με την κατηγορία της εμπορίας ανθρώπων και του βιασμού. Οι αξιωματικοί εισέβαλαν στο κρησφύγετό του και λένε ότι βρήκαν όπλα, μαχαίρια και μεγάλα χρηματικά ποσά. Ο Top G και ο μικρότερος αδελφός του, ο 34χρονος Τριστάν, οδηγήθηκαν με χειροπέδες στη φυλακή. Δύο Ρουμάνες γυναίκες, η Georgiana Naghel και μια πρώην αστυνομικός ονόματι Alexandra Luana Radu, συνελήφθησαν επίσης. 

Ο Άντριου Τέιτ είναι ένα φαινόμενο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Το περιεχόμενό του στο TikTok έχει προβληθεί περισσότερες από 12,7 δισεκατομμύρια φορές. Κανείς άλλος στην πλατφόρμα δεν τον πλησιάζει. Ισχυρίζεται ότι έχει κατακτήσει τους αλγόριθμους των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και οι αναρτήσεις του μοιάζουν σαν πανούκλα στον κυβερνοχώρο. Η καριέρα του δεν ξεκίνησε στο διαδίκτυο. Ήταν ένας πετυχημένος kickboxer. Το 2009, ήταν ο πρώτος στην κατηγορία του στην Ευρώπη. Οι ειδικοί έκαναν λόγο για τις «πολυεπίπεδες τεχνικές του» και τις «αιχμηρές γροθιές στο σώμα». Αλλά μέχρι το 2016, ο Άντριου Τέιτ, όπως γράφει η εφημερίδα «Guardian», είχε εγκαταλείψει το ρινγκ και είχε μπει σε μια άλλη αρένα: της τηλεόρασης και συγκεκριμένα σε γνωστό ριάλιτι. 

Ο ίδιος έχει επανειλημμένα υποστηρίξει ότι οι ρουμανικές εισαγγελικές αρχές δεν έχουν αποδείξεις και ισχυρίστηκε ότι η υπόθεσή τους είναι μια «πολιτική» συνωμοσία που αποσκοπεί στη φίμωσή του.

Η DIICOT ανέφερε σε ανακοίνωσή της μετά τις συλλήψεις του Δεκεμβρίου ότι είχε εντοπίσει έξι θύματα στην υπόθεση εμπορίας ανθρώπων, τα οποία φέρονται να είχαν υποστεί «πράξεις σωματικής βίας και ψυχικού εξαναγκασμού» και να είχαν υποστεί σεξουαλική εκμετάλλευση από μέλη της φερόμενης εγκληματικής ομάδας.

Η υπηρεσία δήλωσε ότι τα θύματα δελεάστηκαν με το πρόσχημα της αγάπης, του έρωτα και αργότερα εκφοβίστηκαν, τέθηκαν υπό παρακολούθηση και υποβλήθηκαν σε άλλες τακτικές ελέγχου, ενώ εξαναγκάστηκαν να συμμετάσχουν σε πορνογραφικές πράξεις για το οικονομικό όφελος της συγκεκριμένης ομάδας. 

Όταν ο Τέιτ έφτασε για πρώτη φορά στη Ρουμανία, πριν από έξι χρόνια, σε ηλικία 30 ετών, ρωτήθηκε γιατί επέλεξε να μετακομίσει. «Μου αρέσει η ανατολική Ευρώπη στο σύνολό της», είπε, «επειδή η διαφθορά είναι πολύ πιο προσιτή». Στο Ηνωμένο Βασίλειο, σκέφτηκε, μόνο όσοι έχουν υψηλό κύρος ξεφεύγουν από τα εγκλήματα, υπονοώντας ότι η Ρουμανία ήταν ανοιχτή σε όλους. 

Ο Τέιτ γεννήθηκε στις ΗΠΑ, οι γονείς του μετανάστευσαν στο Ηνωμένο Βασίλειο όταν ήταν περίπου πέντε ετών. Ο πατέρας του, Emory, ήταν ένας πρωτοπόρος Αφροαμερικανός πρωταθλητής στο σκάκι, που πέθανε ξαφνικά κατά τη διάρκεια ενός τουρνουά το 2015. Η μητέρα του εργαζόταν ως βοηθός τροφοδοσίας στο Λούτον και τώρα λέγεται ότι βρίσκεται στο Κεντάκι, όπου μένει με την αδελφή του Τέιτ, μια δικηγόρο. 

Γνωστός για τον μισογυνισμό του, ο Τέιτ έχει τεράστιο κοινό, παρά το γεγονός ότι τον έχουν πετάξει «εκτός» από τις περισσότερες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης. Ο λογαριασμός του στο Twitter αποκαταστάθηκε τον περασμένο Νοέμβριο μετά την ανάληψη της διοίκησης της εταιρείας από τον Ίλον Μασκ. 

Πηγή: skai.gr