Κλείσιμο

Μέσα στο κρησφύγετο του Andrew Tate - Στο Βουκουρέστι είχε κρυφτεί ο «τοξικός» influencer - Δείτε video

Ο influencer αρέσκεται στο να παρουσιάζει συχνά τον πολυτελή τρόπο ζωής του και να επιδεικνύει τα supercars του

Το κρησφύγετο του Άντριου Τέιτ, στο οποίο έκανε έφοδο η αστυνομία, ήταν γεμάτο με όπλα, πανάκριβα αυτοκίνητα και μια σκακιέρα αφιερωμένη στον πατέρα του. 

Ο 36χρονος influencer συνελήφθη στο εξοχικό του στην πόλη Pipera, Voluntari, στα περίχωρα του Βουκουρεστίου, μαζί με τον αδελφό του Tristan και δύο Ρουμάνους, ως ύποπτος για βιασμό, εμπορία ανθρώπων και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. 

Λίγο μετά τη σύλληψή του «ανέβηκε» στο Twitter το εξής σχόλιο: «Το Matrix έστειλε τους πράκτορές του». Ο influencer αρέσκεται στο να παρουσιάζει συχνά τον πολυτελή τρόπο ζωής του και να επιδεικνύει τα supercars του. 

Οι εσωτερικές φωτογραφίες, που δημοσιεύτηκαν στις σελίδες του ίδιου και του αδελφού του στο Instagram, δείχνουν βελούδινους και δερμάτινους καναπέδες, ένα δωμάτιο ασφαλείας υψηλής τεχνολογίας με πολλαπλές ζωντανές συνδέσεις CCTV και γυάλινες προθήκες για τις ζώνες του kickboxing.

Σε μια γυάλινη ντουλάπα, με θέμα τον Τζέιμς Μποντ, υπάρχουν όπλα και μαύρα σακάκια. Ένα δωμάτιο με ξύλινη επένδυση και δερμάτινες πολυθρόνες φαίνεται να είναι το δωμάτιο, που ηχογράφησε την αντιπαράθεσή του με την Greta Thunberg. 

Έχει επίσης στην κατοχή του μια μεγάλη σκακιέρα ως φόρο τιμής στον πατέρα του, Emory Tate, έναν διεθνή μάστερ, που ήταν μεταξύ των 2.000 κορυφαίων εν ενεργεία παικτών στον κόσμο.

Σε απόσταση 500 μέτρων από την κύρια ιδιοκτησία στεγάζεται ένα στούντιο βιντεοκλήσεων, όπου βρέθηκαν αρκετές γυναίκες κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιδρομής τον Απρίλιο. 

O Andrew Tate

Πιστεύεται ότι ο διαδικτυακός του καυγάς με την Greta Thunberg συνέβαλε χρονικά στη σύλληψή του, καθώς πόζαρε δίπλα σε ένα κουτί με ρουμανική πίτσα, επιβεβαιώνοντας ενδεχομένως την τοποθεσία του στις αρχές.

Ο χώρος του Andrew Tate

Ο Τέιτ, πρώην kickboxer, είχε αποκλειστεί από το Twitter το 2017 για τις μισογυνιστικές του απόψεις και τη ρητορική μίσους, αλλά επανήλθε τον περασμένο μήνα. Εξακολουθεί να έχει παρουσία σε άλλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, στο TikTok, για παράδειγμα, του έχει απαγορευτεί να έχει λογαριασμό, αλλά το περιεχόμενο που έχει αναρτηθεί με το «hashtag Andrew Tate» έχει προβληθεί δισεκατομμύρια φορές. 

Ο χώρος του Andrew Tate

Έγινε για πρώτη φορά γνωστός το 2016, όταν απομακρύνθηκε από γνωστό ριάλιτι, αφού εμφανίστηκε ένα βίντεο που τον έδειχνε να επιτίθεται σε μια γυναίκα με ζώνη. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι το βίντεο είχε μονταριστεί.

Επίσης, έχει πει το εξωφρενικό ότι τα θύματα βιασμού «φέρουν κάποια ευθύνη για την επίθεση που δέχονται» και έχει περιγράψει τις γυναίκες ως «ιδιοκτησία» των ανδρών. 
Έχει, επίσης, περιγράψει πώς θα έκανε βίαια επίθεση σε μια γυναίκα που τον κατηγορεί για απιστία, λέγοντας ότι «θα έβγαζε το μαχαίρι, θα την χτυπούσε στο πρόσωπο και θα την έπιανε από τον λαιμό».

Ως εκ τούτου, έχουν εκφραστεί ανησυχίες σχετικά με την επιρροή του στους νέους, ιδίως στα μικρά παιδιά. Ο Τέιτ αρνήθηκε ότι έχει μισογυνιστικές απόψεις και κατηγόρησε τους επικριτές του ότι «διαστρεβλώνουν τα γεγονότα», αν και έχει επίσης περιγράψει τον εαυτό του ως τον «βασιλιά του τοξικού ανδρισμού».

Πηγή: skai.gr