Andrew Tate: Πώς η διεστραμμένη ιδεολογία του «τοξικού» influencer διείσδυσε στα βρετανικά σχολεία – Δεν αποφυλακίστηκε

Πρόσφατη έρευνα αποκάλυψε ότι ένα στα 10 παιδιά στην Αγγλία έχει δει πορνογραφικό υλικό μέχρι την ηλικία των εννέα ετών και ένα στα τέσσερα μέχρι την ηλικία των 11 ετών!

Στον 10χρονο Ντάνιελ αρέσει το ποδόσφαιρο, η ιστοσελίδα παιχνιδιών Poki και το μπάσκετ. Πέρυσι, ρώτησε τον πατέρα του αν είχε ακούσει ποτέ για τον Άντριου Τέιτ. «Δεν τον είχα», παραδέχεται ο πατέρας του στην εφημερίδα «Guardian», ο οποίος κάνοντας μια έρευνα, τρομοκρατήθηκε με όσα βρήκε.

Σήμερα, φαίνεται ότι, σχεδόν, κάθε γονιός στη Βρετανία έχει ακούσει για τον πρώην kickboxer και «τοξικό» influencer στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, του οποίου τα βίντεο έχουν παρακολουθηθεί εκατομμύρια φορές και του οποίου η πρόσφατη σύλληψη στη Ρουμανία για εμπορία ανθρώπων, βιασμό και σύσταση οργανωμένης εγκληματικής ομάδας για την εκμετάλλευση γυναικών τον κράτησε στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Τα παιδιά δεν παρακολουθούν μόνο το τοξικό περιεχόμενο του Άντριου Τέιτ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα την απαγόρευσή του από τις περισσότερες μεγάλες πλατφόρμες. Παρακολουθούν, επίσης, την πορεία του μέσα από το ρουμανικό σύστημα ποινικής δικαιοσύνης, όπου ο ίδιος και ο αδελφός του, Tristan, έχουν προφυλακιστεί έως τις 27 Φεβρουαρίου, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται. Η έφεση κατά της κράτησής τους απορρίφθηκε χθες. Αρνούνται όλες τις κατηγορίες. 

Μεταξύ αυτών που παρακολουθούν τις εξελίξεις στο Βουκουρέστι είναι και ο 14χρονος Ισαάκ. «Θέλω να μάθω τι θα συμβεί», λέει με κάποια χαρά. Ο Ισαάκ φαίνεται να είναι ένας συνηθισμένος έφηβος. Παίζει πολύ ποδόσφαιρο και πηγαίνει στο γυμναστήριο. Του αρέσει το Fortnite και πηγαίνει για ψάρεμα όταν του δίνεται η ευκαιρία. Πιστεύει ότι ο Άντριου Τέιτ είναι ανόητος, αλλά λέει ότι υπάρχουν και άλλα αγόρια στο σχολείο του στο κέντρο της πόλης που τον θαυμάζουν.

«Πιθανότατα τον άκουσα για πρώτη φορά πριν από έξι μήνες και πολύ γρήγορα ήταν παντού στο διαδίκτυο. Δεν μπορούσες να τον αποφύγεις», αναφέρει ο 14χρονος μαθητής. 

Ο 36χρονος Άντριου Τέιτ, που έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό όταν τον πέταξαν έξω από γνωστό ριάλιτι το 2016, αρέσκεται να ποζάρει με ένα πούρο μπροστά από ακριβά αυτοκίνητα και ιδιωτικά τζετ και συχνά μοιράζει αμφιλεγόμενες συμβουλές σε νέους άνδρες (κάποτε ισχυρίστηκε ότι το διάβασμα βιβλίων είναι «για ανθρώπους με αργό μυαλό»). Αλλά είναι ο ακραίος μισογυνισμός του που τον έχει κάνει γνωστό, προκαλώντας φόβους ότι τα αγόρια και οι νεαροί άνδρες επηρεάζονται από τις απόψεις του. Έχει πει ότι οι γυναίκες είναι εν μέρει υπεύθυνες για τους βιασμούς και ότι «ανήκουν» στους άνδρες. Σε ένα βίντεο, στο οποίο φαντάζεται μια γυναίκα να τον κατηγορεί για απιστία, εμφανίζεται να λέει: «Βγάζω το μαχαίρι, χτυπάω το πρόσωπό της και την πιάνω από το λαιμό. Σκάσε, σκύλα».

Οι ακτιβιστές φοβούνται ότι οι απόψεις του Άντριου Τέιτ εισχωρούν ακόμη και στα μυαλά των παιδιών του δημοτικού. Τον περασμένο μήνα, ο βουλευτής των Εργατικών, Alex Davies-Jones, μίλησε στο κοινοβούλιο για την «τοξική» επιρροή του στα παιδιά του σχολείου. Πολλοί καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αισθάνονται ότι άργησαν να αντιληφθούν την επιρροή του Τέιτ. 

Μόλις πέρυσι άρχισαν να παρατηρούν ότι οι μαθητές χρησιμοποιούσαν φράσεις που δεν αναγνώριζαν: «Τι χρώμα έχει η Bugatti σου;» (ένας τρόπος να καυχιέται κανείς για το στάτους του) ή «Φτιάξε μου ένα σάντουιτς» (για να υποτιμήσει τις γυναίκες και τα κορίτσια).

Οι απόψεις μισογυνισμού του Τέιτ δεν εμφανίστηκαν από το πουθενά. Πριν από σχεδόν τρία χρόνια, η Soma Sara ίδρυσε την πρωτοβουλία «Everyone's Invited», η οποία ξεκίνησε ως ένας ιστότοπος για επιζώντες βιασμού, που μοιράζονταν ανώνυμα τις εμπειρίες τους και έχει αποκαλύψει την κλίμακα της σεξουαλικής βίας και του μισογυνισμού στα σχολεία. Έκτοτε, υπήρξαν αρκετές δολοφονίες γυναικών, ενώ τα επίσημα στατιστικά στοιχεία, που δημοσιεύθηκαν τον περασμένο μήνα, έδειξαν μεγάλη αύξηση του αριθμού των νεαρών ανδρών που παραπέμφθηκαν στο κυβερνητικό πρόγραμμα Prevent για βίαιες συμπεριφορές κατά γυναικών. 

«Πρέπει να επικεντρωθούμε στα θέματα και όχι στο άτομο», λέει ο Conroy, ο οποίος πέρασε 16 χρόνια εργαζόμενος σε σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης πριν ιδρύσει την οργάνωση «Men at Work». «Δεν πρόκειται για τον Άντριου Τέιτ. Πρόκειται για τον μισογυνισμό. Αυτά τα ζητήματα υπήρχαν από πάντα». Ανησυχεί, ωστόσο, για το γεγονός ότι όλο και περισσότεροι νέοι είναι εκτεθειμένοι σε πορνογραφικό υλικό. Πρόσφατη έρευνα αποκάλυψε ότι ένα στα 10 παιδιά στην Αγγλία έχει δει πορνογραφικό υλικό μέχρι την ηλικία των εννέα ετών και ένα στα τέσσερα μέχρι την ηλικία των 11 ετών! 

Το πορνό, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι ένας τεράστιος επιταχυντής αυτού του φαινομένου. Μακάρι, ο Άντριου Τέιτ να αποτελέσει ένα κάλεσμα αφύπνισης για τους γονείς σε όλο τον κόσμο. 

Πηγή: skai.gr