Τηλεφωνική συνομιλία Ολάντ-Μέρκελ για τις ελληνικές εκλογές

Η κατάσταση στην Ελλάδα απασχόλησε την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν ο γάλλος πρόεδρος και η γερμανίδα καγκελάριος. «Ο Γάλλος πρόεδρος και η Γερμανίδα καγκελάριος «συνομίλησαν κυρίως για τις προοπτικές της κατάστασης στην Ελλάδα, την προετοιμασία της συνόδου κορυφής της Ομάδας των Είκοσι (G20), καθώς και εκείνη του προσεχούς Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 28ης και 29ης Ιουνίου. Αυτά τα σημαντικά θέματα ήταν η ευκαιρία για εποικοδομητικές και αποδοτικές συνομιλίες μεταξύ των δύο ηγετών», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Γαλλικής προεδρίας.

Ένα 24ωρο πάντως πριν ανοίξουν οι κάλπες, η γερμανίδα καγκελάριος έστειλε νέο αυστηρό μήνυμα στην Ελλάδα ότι οι συμφωνίες με τους πιστωτές θα πρέπει να τηρούνται.

Σε ομιλία στην κομματική οργάνωση στο Ντάρμστατ της 'Εσσης, η Μέρκελ απέκλεισε το ενδεχόμενο επαναδιαπραγμάτευσης των όρων δανεισμού της Ελλάδας, λέγοντας ότι «είναι σπουδαίο οι ελληνικές εκλογές να καταλήξουν σε αποτέλεσμα, με το οποίο εκείνοι που θα σχηματίσουν τη νέα κυβέρνηση να δηλώσουν: θα προσηλωθούμε σε ό,τι συμφωνήθηκε».
Πηγή: skai.gr