Στο πλευρό των ιδιοκτητών ταξί ο Γιώργος Καρατζαφέρης

Τη συμπαράστασή του στους ιδιοκτήτες ταξί εξέφρασε την Παρασκευή ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, κατά τη συνάντηση που είχε το μεσημέρι με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Αυτοκινητιστών (ΣΑΤΑ), Θανάση Λυμπερόπουλο και μέλη του Δ.Σ. στα γραφεία του κόμματος.

Ο κ. Καρατζαφέρης σε δηλώσεις του υποστήριξε ότι τα ταξί που έχει η χώρα είναι υπεραρκετά, και τόνισε ότι «δεν μας έχει εξηγήσει ο κ. Ραγκούσης -και δι΄ αυτού η κυβέρνηση- για ποιο λόγο παίρνει αυτή την πρωτοβουλία». Κατηγόρησε την κυβέρνηση, λέγοντας ότι επιμένει σε στείρα πολιτική, και υποστήριξε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν ενδιαφέρεται για το θέμα των ταξί, και ότι δεν υπάρχει ωφελιμότητα στην οικονομία.

«Τουναντίον, θα χαλάσουμε πάρα πολλά λεφτά, θα αυξήσουμε το χρέος και το έλλειμμα, αγοράζοντας νέα αυτοκίνητα. Τα ταξί που έχει η χώρα είναι υπεραρκετά. Επομένως, είναι ένα μήνυμα ότι το ΠΑΣΟΚ επιμένει στη στείρα πολιτική και ότι η Ελλάδα είναι για τους λίγους και όχι για όλους. Αυτή την πολιτική του «καρτέλ» εμείς θα την πολεμήσουμε», κατέληξε ο κ. Καρατζαφέρης.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ, Θανάσης Λυμπερόπουλος, ευχαρίστησε τον κ. Καρατζαφέρη «για την συμπαράστασή του», όπως είπε, και τόνισε ότι μετέφερε στον πρόεδρο του ΛΑΟΣ «την απόγνωση 70.000 επαγγελματιών που μέσα σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα, αν ψηφισθεί το νομοσχέδιο του κ. Ραγκούση, που «καρτελοποιεί» όλη την οργάνωση ταξί και βγάζει τους 70.000 επαγγελματίες, θα παραδώσουν τις άδειες τους γιατί δεν θα έχουν έργο σε λίγο καιρό».

Σε δηλώσεις του, εξάλλου, ο κ. Καρατζαφέρης υποστήριξε ότι «ο κ. Παπανδρέου γνωρίζει ότι ανεβαίνει για τελευταία φορά ως πρωθυπουργός στην Δ.Ε.Θ.». Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ εξέφρασε την ελπίδα ότι ο πρωθυπουργός, όπως είπε, να «έχει συνειδητοποιήσει ότι πρέπει να αφήσει πίσω του μια καλή εικόνα», και πρόσθεσε ότι αυτά που έχουν γίνει μέχρι στιγμής «δεν δίνουν το δικαίωμα σε όλους εμάς να πιστεύουμε ότι ο πρωθυπουργός έχει βρει το δρόμο του».

Αναφερόμενος στον κατάλογο οφειλετών που δόθηκε στη δημοσιότητα χθες, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ επιτέθηκε στην κυβέρνηση, και στον υπουργό Οικονομικών και αντιπρόεδρο Ευάγγελο Βενιζέλο, υποστηρίζοντας ότι «λογικά θα έπρεπε να περιμένει να εισπράξει περισσότερα από το Α΄ νεκροταφείο παρά από τους οφειλέτες που μας έδειξε με τον κατάλογο». Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ «όλα αυτά είναι νεκρά κεφάλαια. Κοροϊδεύει εαυτόν και αλλήλους».

Σχολιάζοντας, τέλος, τις πιέσεις από την τρόικα, ο κ. Καρατζαφέρης υποστήριξε ότι η Ευρώπη δεν αγωνιά για το καλό της Ελλάδος, αλλά «αγωνιά μην πάθει αυτή κακό, διά της Ελλάδος».
Πηγή: skai.gr