Στην Αθήνα ο Εμίρης του Κατάρ

Δύο μνημόνια οικονομικής σημασίας για τις σχέσεις Ελλάδος και Κατάρ υπεγράφησαν στο πλαίσιο της επισκέψεως του Εμίρη του Κατάρ σεΐχη Χαμάντ Μπιν Χαλίφα Αλ Θάνι, ο οποίος συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

Πρόκειται για ένα \"Μνημόνιο κατανοήσεως μεταξύ του Ελληνικού Κέντρου Επενδύσεων και της Αρχής Επενδύσεων του Κατάρ\" το οποίο υπεγράφη από τον Υπουργό Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφη και τον ομόλογό του Κατάρ Γιούσεφ Χουσέιν Αλ Καμάλ και για ένα \"Μνημόνιο κατανοήσεως μεταξύ του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου του Κατάρ\" που υπεγράφη από τον Πρόεδρο του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνο Μίχαλο και τον Πρόεδρο του Εμπορικού Επιμελητηρίου του Κατάρ Χαλίφα Μπιν Τζάσιμ Μπιν Μοχάμεντ Αλ Θάνι.

Το απόγευμα, οι Υπουργοί Οικονομίας Ελλάδας και Κατάρ σε σύσκεψη θα εξετάσουν τις λεπτομέρειες για το χρονοδιάγραμμα της συνεργασίας και τη συγκρότηση ειδικής επιτροπής.

Μετά το πέρας των συνομιλιών με τον Εμίρη του Κατάρ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε δηλώσεις του τόνισε ότι οι συζητήσεις που είχαν οι αντιπροσωπείες των δύο χωρών θα ενισχύσουν την ανάπτυξη των πολύπλευρων σχέσεων της Ελλάδας με το Κατάρ.

Επισήμανε ότι και από τις δυο πλευρές υπάρχει η πολιτική θέληση για την περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων, προς όφελος των δυο λαών.

Το ενδιαφέρον των συνομιλιών εστιάστηκε κυρίως στους τομείς της ενέργειας, των αερομεταφορών και επενδύσεων, αλλά και στους τομείς τουρισμού και ναυτιλίας.

Ο Εμίρης του Κατάρ ευχαρίστησε τον Πρόεδρο για την πρόσκληση να επισκεφθεί την Ελλάδα και συνεχάρη τον ελληνικό λαό για τις θέσεις του έναντι των Αράβων και προσωπικά τον κ. Παπούλια για τις θέσεις του έναντι του λαού του Κατάρ.

Στις συνομιλίες από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης συμμετείχαν, εκτός από τον υπουργό Οικονομίας, ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο υφυπουργός Εξωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης και ο υφυπουργός Ανάπτυξης Αναστάσης Νεράντζης.

Ο Εμίρης του Κατάρ συναντήθηκε στη συνέχεια με τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή και το βράδυ θα παρακαθίσει σε επίσημο δείπνο που θα παραθέσει προς τιμήν του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Πηγή: skai.gr