Κατηγορηματική διάψευση σεναρίων πρόωρων εκλογών από Θεοδωρικάκο

Της Ναντίν Χαρδαλιά

Στην κατηγορηματική διάψευση της σεναριολογίας περί πρόωρων εκλογών, που διακινείται από το πρωί, προχώρησε από τη Βουλή ο Υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, δείχνοντας ξεκάθαρα στο τέλος της τετραετίας.

Συγκεκριμένα, κατά την τοποθέτησή του στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής για τον εκλογικό νόμο, ο κ. Θεοδωρικάκος, επισήμανε ότι η ψήφισή του στην παρούσα φάση ξεκαθαρίζει σε ουδέτερο χρόνο τους όρους του εκλογικού ανταγωνισμού.

Εκλογές στο τέλος της τετραετίας – κανένας λόγος για πρόωρες

«Ξεκαθαρίζουμε τους όρους του εκλογικού ανταγωνισμού 3,5 χρόνια πριν τις εκλογές. Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν στο τέλος της τετραετίας γιατί κανένας απολύτως λόγος δεν υπάρχει για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Εσωτερικών, επιχειρώντας να κλείσει κάθε σενάριο.

Πράξη ευθύνης και εντιμότητας η κατάθεση του εκλογικού νόμου

Υπεραμυνόμενος του εκλογικού νόμου, που προτείνει η κυβέρνηση της ΝΔ, ο Υπουργός Εσωτερικών, μίλησε για «πράξη ευθύνης, πολιτικής εντιμότητας και αξιοπιστίας» απέναντι στην κοινωνία και το πολιτικό σύστημα, αποκρούοντας τις αιτιάσεις περί προώθησης ενός πλειοψηφικού συστήματος που εμποδίζει τις συγκλήσεις κομμάτων και τονίζοντας ότι το προτεινόμενο σύστημα είναι αναλογικότερο ακόμη κι εκείνων βάσει των οποίων έγιναν κυβερνήσεις συνεργασίας.