Τριμερής συνάντηση Τσίπρα, Μέρκελ και Ολάντ την Τετάρτη μετά τη νέα τηλεδιάσκεψη

antiΤα ακανθώδη ζητήματα της διαπραγμάτευσης τέθηκαν επί τάπητος κατά τη νέα τηλεδιάσκεψη που είχαν το βράδυ του Σαββάτου ο Αλέξης Τσίπρας, η Άνγκελα Μέρκελ και ο Φρανσουά Ολάντ, στον απόηχο της απόρριψης της πρότασης των δανειστών από την Αθήνα, κι ενώ η ελληνική πλευρά ετοιμάζει τις αντιπροτάσεις της.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο πρωθυπουργός θέλησε να διερευνήσει τις προθέσεις των δύο ηγετών σε σχέση με την πρόταση της Αθήνας, που έχει κατατεθεί στο κείμενο των 47 σελίδων και για την οποία κυβερνητικές πηγές έλεγαν σήμερα ότι παραμένει στο τραπέζι.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου, οι τρεις ηγέτες συμφώνησαν να συναντηθούν δια ζώσης την επόμενη Τετάρτη στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο της διήμερης συνάντησης κορυφής της Ε.Ε. με τις χώρες της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής (10-11 Ιουνίου).

Στο περιθώριο της ίδιας συνόδου αναμένεται να υπάρξει επαφή του πρωθυπουργού και με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος νωρίτερα το Σάββατο αρνήθηκε να μιλήσει τηλεφωνικά με τον πρωθυπουργό, καθότι η Αθήνα δεν είχε στείλει τις αντιπροτάσεις της στο σχέδιο των πιστωτών, παρά τη δέσμευση πως θα είχαν αποσταλεί έως την Πέμπτη.

Η κυβέρνηση διέψευσε το επίμαχο τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters, όμως το ΣΚΑΪ επιβεβαίωσε τις πληροφορίες του διεθνούς πρακτορείου.

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, η επικοινωνία ήταν εποικοδομητική και έγινε σε καλό κλίμα. Διήρκεσε λίγο λιγότερο από μια ώρα.
Πηγή: skai.gr