Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός του Λιβάνου, Τάρεκ Μίτρι, δήλωσε στο Al Jazeera ότι η συμφωνία-πλαίσιο με το Ισραήλ «δεν περιέχει καμία αναφορά» σε χρονοδιάγραμμα για την αποχώρηση του Ισραήλ από τον νότο της χώρας.
Μιλώντας για τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου στη Ρώμη, ο Μίτρι είπε ότι ο Λίβανος βασίζεται σε μια αμερικανική θέση που κατανοεί την ανάγκη αποχώρησης του Ισραήλ από τη χώρα.
«Η Ουάσινγκτον είναι ο χορηγός και όχι ο μεσολαβητής σε αυτές τις συνομιλίες, και αν ο χορηγός επιθυμεί να επιλύσει το ζήτημα, θα πρέπει να προσαρμόσει την ισορροπία δυνάμεων», δήλωσε ο Μίτρι.
Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός δήλωσε ότι η ισραηλινή αποχώρηση και η παράδοση ορισμένων χωριών στον λιβανέζικο στρατό «μπορεί να δώσει κάποια εμπιστοσύνη στις συνομιλίες».
Δείτε όλες τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή ΕΔΩ.
Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.