Διόδια

Σε εξέλιξη η μεγάλη επιστροφή μετά το Πάσχα: Αυξημένη κίνηση στην Αθηνών-Κορίνθου και χαμηλές ταχύτητες από τα διόδια του Ισθμού μέχρι τους Αγίους Θεοδώρους

Σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα τόσο το προσωπικό όσο και τα μέσα της Ελληνικής Αστυνομίας για την επιστροφή των εκδρομέων

Κλείσιμο

Ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση – Εσωτερικές αντιδράσεις ΠΑΣΟΚ – Τα επόμενα βήματα της ΔΗΜΑΡ

Ολοκληρώθηκε η ορκωμοσία των 27 μελών της νέας κυβέρνησης ενώπιον του προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια και του αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου.

Θα ακολουθήσει η συνεδρίαση του πρώτου υπουργικού συμβουλίου που αριθμεί 43 μέλη, ενώ αναμένεται εισήγηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών αναλαμβάνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ δεν έγινε καμία αλλαγή στους επικεφαλής των υπουργείων Οικονομικών, Ανάπτυξης, Παιδείας, Εργασίας, Αγροτικής Ανάπτυξης, Δημόσιας Τάξης, Τουρισμου, Μακεδονίας Θράκης , Επικρατείας, ενώ δεν αλλάζει ούτε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Δείτε αναλυτικά το νέο υπουργικό σχήμα ΕΔΩ.

Σημειώνεται ότι η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Σοφία Βούλτεψη, δεν αποδέχτηκε τη θέση της υφυπουργού Υγείας που της ανατέθηκε και στη θέση της θα τοποθετηθεί η βουλευτής Μαγνησίας Ζέτα Μακρή.

Στο μεταξύ, το ενδεχόμενο αποχώρησης από το ΠΑΣΟΚ εξετάζει η Αριστερή Πρωτοβουλία, η οποία αντέδρασε έντονα στον ανασχηματισμό κυβέρνησης και σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε τονίζει ότι «η απόφαση της ηγεσίας του Κινήματος δεν έχει καμία κοινωνική και κομματική νομιμοποίηση» και είναι «σε πλήρη αναντιστοιχία ακόμη και με τις αποφάσεις του τελευταίου συνεδρίου». Μάλιστα, ασκεί έντονη κριτική σε όσους «θέλουν να καταγραφούν στην ιστορία σαν το «σωσίβιο» του Σαμαρά, τονίζεται ότι «εμείς δεν μπορούμε να τους ακολουθήσουμε».

Στην ανακοίνωση γίνεται επίσης λόγος για «πλήρη υποταγή της σημερινής ηγετικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ στην κεντροδεξιά» και ότι έγιναν συνεταίροι του κ. Σαμαρά, «του πρωθυπουργού της πιο σκληρής δεξιάς που πλέον στηρίζουν χωρίς προφάσεις».

Παράλληλα, πολύ αιχμηρός ήταν και ο πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης, ο οποίος σε σελίδα του στο facebook αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «δεν είμαστε διατεθειμένοι να σιωπήσουμε και να αφομοιωθούμε σε αυτό το χωνευτήρι της ενσωμάτωσης και της διολίσθησης». Ο κ. Καρχιμάκης εκφράζει και τον έντονο προβληματισμό του για το ιδεολογικό και πολιτικό στίγμα του ΠΑΣΟΚ, αναφέροντας: «Αναρωτιέμαι στις επόμενες εκλογές ποιο θα είναι το ιδεολογικό και το πολιτικό πρόσημο της διαφοροποίησης της Δημοκρατικής Παράταξης από τη δεξιά ….».

Παράλληλα, σήμερα συνεδριάζει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ, υπό τον Φώτη Κουβέλη, για να εκτιμήσει όλες τις τελευταίες εξελίξεις και το νέο κυβερνητικό σχήμα, αλλά και να καθορίσει τους άξονες της πολιτικής που θα ακολουθήσει στο εξής.

Επίσης θα προετοιμάσει την εισήγηση για τη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, το Σάββατο.
Πηγή: skai.gr