Ολάντ: Η Ελλάδα περιμένει τη στήριξη της Ευρώπης και του ΔΝΤ

«Η Ελλάδα περιμένει την στήριξη της Ευρώπης και του ΔΝΤ. Πρέπει να της δοθεί για να τερματιστεί η αμφιβολία γύρω από την ακεραιότητα της Ευρωζώνης. Προσπαθούμε να πετύχουμε τους στόχους μείωσης του δημοσίου ελλείμματος για λόγους αλληλεγγύης και όχι για χάρη μιας λιτότητας δίχως τέλος» δήλωσε ο Φρανσουά Ολάντ, στη διάρκεια δίωρης συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στα Ηλύσια Πεδία ενώπιον 400 δημοσιογράφων.

Αναφερόμενος στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει στο εσωτερικό της Γαλλίας ο πρόεδρος Ολάντ κάλεσε όλους τους συμπατριώτες του, επιχειρηματίες, εργαζόμενους, φοιτητές και ανέργους σε εθνικό συναγερμό με σκοπό να έλθει η ανάπτυξη.

«Προτεραιότητα και ευθύνη μου είναι η κινητοποίηση ενάντια στην ανεργία», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο Γάλλος πρόεδρος.

«Όλα έχουν ειπωθεί κατά της ανεργίας, αλλά δεν έχουν επιχειρηθεί όλα - Δεν δέχομαι την συνεχή αύξηση στις ουρές των ανέργων. Για τους 500 χιλιάδες νέους που βγαίνουν από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση χωρίς εφόδια πρέπει να δημιουργήσουμε τα επαγγέλματα του μέλλοντος. Όλοι οι κοινωνικοί εταίροι συμφωνούν ότι πρέπει να συνάψουμε ένα συμβόλαιο, τα στοιχεία του οποίου θα συμφωνήσουμε στις επόμενες εβδομάδες. Πρέπει να δώσουμε στις επιχειρήσεις περισσότερη ευλυγισία και στους εργαζόμενους εργασιακή ασφάλεια»

Πηγή: skai.gr