Κατά την έναρξη της συζήτησης στις επιτροπές οικονομικών και δημόσιας διοίκησης της Βουλής, η Βάσω Παπανδρέου, που προεδρεύει των επιτροπών και παρότι παραδέχτηκε την παραβίαση του κανονισμού της Βουλής, ανακοίνωσε ότι την ερχόμενη Πέμπτη θα έχει ολοκληρωθεί η πρώτη ανάγνωση του πολυνομοσχεδίου, ενώ η δεύτερη ανάγνωση –λόγω του ότι το νομοσχέδιο θα πρέπει να έχει ψηφιστεί πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της 23ης Οκτωβρίου- θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα και όχι μία εβδομάδα μετά την πρώτη ανάγνωση του νομοσχεδίου, όπως ορίζει ο κανονισμός της Βουλής.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης μίλησε για παράφορη παραβίαση του κανονισμού της Βουλής και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση αναλαμβάνει ακέραια την ευθύνη για το να υπάρξουν επιπλοκές στο μέλλον γι’ αυτή την παραβίαση του κανονισμού, ωστόσο δε «σήκωσε» περισσότερο το θέμα κάτι που οδήγησε τη Βάσω Παπανδρέου να μιλήσει για ήπια συναίνεση.
«Επιβεβαίωση ότι ο κανονισμός λειτουργίας της Βουλής χρησιμοποιείται κατά το δοκούν» σχολίασε την απόφαση της κυβερνητικής πλειοψηφίας ο Νίκος Καραθανασόπουλος από το ΚΚΕ εκφράζοντας τη διαφωνία του.
Από το ΣΥΡΙΖΑ, ο Δημήτρης Παπαδημούλης που έθεσε το ζήτημα εξέφρασε την έντονη, απόλυτη και κατηγορηματική διαφωνία του κόμματός του με την επιλογή κυβέρνηση «να κουρελιαστεί ο κανονισμός της Βουλής» όπως είπε. Ο Παύλος Μαρκάκης από το ΛΑΟΣ επέμεινε να τηρηθεί ο κανονισμός της Βουλής.
«Είναι πράγματι παραβίαση του κανονισμού αλλά γίνεται γιατί λειτουργούμε σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης και πολλές αποφάσεις παίρνονται υπό πίεση χρόνου» απάντησε η Βάσω Παπανδρέου.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος απαντώντας επίσης στις βολές της αντιπολίτευσης τόνισε ότι «η κυβέρνηση κηδομένη του δημοσίου συμφέροντος θεωρεί ότι το νομοσχέδιο πρέπει να ψηφιστεί πριν την 23η Οκτωβρίου και τη Σύνοδο Κορυφής».
«Θεωρούμε ότι θα θωρακίσει τη χώρα η ψήφιση του νομοσχεδίου αυτού, σε σχέση με την εκταμίευση της έκτης δόσης και ανοίγει το δρόμο για το νέο πρόγραμμα» κατέληξε ο υπουργός.
Πηγή: Πηνελόπη Γκάλιου
Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.