Έκτακτη σύνοδος κορυφής την Παρασκευή για την κρίση χρέους

Έκτακτη σύνοδος Κορυφής για την κρίση χρέους, πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, μετέδωσε το Reuters επικαλούμενο ευρωπαίο αξιωματούχο.

«Αν και με καθυστέρηση, η Ευρώπη συνειδητοποιεί όλο και περισσότερο πως το οικονομικό πρόβλημα είναι ευρύτερο», δήλωσε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου.

Ο κ. Παπανδρέου πρόσθεσε πως με αιχμή την Ελλάδα, «η κρίση συνιστά μία γενικότερη αμφισβήτηση του ευρώ από τις αγορές, σε συνδυασμό με τα κάθε λογής κερδοσκοπικά παιχνίδια, στα οποία επιδίδονται αδιαφανή χρηματοοικονομικά σχήματα που αφέθηκαν ανεξέλεγκτα».

Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, χαρακτήρισε ως πολύ σημαντικό το γεγονός ότι το Eurogroup έδωσε εντολή να διερευνηθούν άμεσα όλες οι πιθανές λύσεις συνεργασίας με τον ιδιωτικό τομέα για την κρίση χρέους στην Ελλάδα.

«Το κρίμα στο Eurogroup, είπε ο υπουργός Οικονομικών, άλλαξε γιατί ψηφίσαμε το μεσοπρόθεσμο και τον εφαρμοστικό νόμο εγκαίρως, καθώς και για το γεγονός ότι διορίσαμε εγκαίρως και σε κλίμα συναίνεσης τη διοίκηση του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων».
Πηγή: skai.gr