Κικίλιας-Κορωνοϊός: Κικίλιας: Ένας ακόμη επιστήμονας στην Επιτροπή – Καθηγητής ψυχιατρικής

Την διεύρυνση της επιτροπής λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας ανακοίνωσε ο υπουργός Βασίλης Κικίλιας κατά την ενημέρωση για την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα μας.

Στην επιτροπή θα προστεθεί ένας ακόμη επιστήμονας, ο καθηγητής Ψυχιατρικής του ΑΠΘ Βασίλειος Παντελεήμονας Μποζίκας, ο οποιος ασχολείται με παγκόσμιες μελέτες που αφορούν στην ψυχική υγεία στο γενικό πληθυσμό.

Ο Βασίλης Κικίλιας τόνισε ότι αυξήθηκαν οι δαπάνες του υπουργείου Υγείας για τις υπηρεσίες ψυχικής υγείας και απεξάρτησης για το 2021 κατά 62% στα 58 εκατ. ευρώ ενώ στόχος είναι να χρηματοδοτηθεί περαιτέρω μέσω χρηματοδοτήσεων από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμίο Ανάκαμψης.

Μεγάλο εγχείρημα οι μαζικοί εμβολιασμοί – Θα γίνουν και λάθη

Αναφορικά με το πρόγραμμα εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού, ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι είναι ένα μεγάλο εγχείρημα και θα υπάρξουν και μικρά λάθη ή αστοχίες, ωστόσο η κυβέρνηση θα διορθώνει οτιδήποτε δεν πάει καλά. 

Τόνισε ότι ο αριθμός των εμβολίων θα αυξάνεται συνεχώς καθώς το ένα μετά το άλλο τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού παίρνουν σειρά για έγκριση. Κάλεσε τους πολίτες με σύνεση να περιμένουν τη σειρά τους για να εμβολιαστούν ώστε «να πάρουμε τις ζωές μας πίσω».

Πηγή: skai.gr