Καταγγελία για εμπρησμό την ώρα που μαινόταν η φωτιά στην Πεντέλη - Τι λέει μάρτυρας στο skai.gr

Σύμφωνα με καταγγελία γυναίκας  άνδρας επιχείρησε να βάλει φωτιά σε δασική έκταση επί της Αγίου Δημητρίου στα σύνορα Παλλήνης - Σπάτων, την ώρα που βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη η φωτιά στην Πεντέλη

Ρεπορτάζ: Μάκης Συνοδινός.

Την ώρα που Πεντέλη και Ντράφι είχαν τυλιχτεί στις φλόγες και οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδιναν ολονύχτια μάχη με την πύρινη λαίλαπα μια καταγγελία για απόπειρα εμπρησμού φέρνει στο φως ο skai.gr.

Σύμφωνα με καταγγελία γυναίκας στις αστυνομικές αρχές, ξημερώματα Τετάρτης και ενώ η πυρκαγιά κινούνταν ανεξέλεγκτη καίγοντας τα πάντα στο πέρασμα της, άνδρας επιχείρησε να βάλει φωτιά δημιουργώντας έτσι ένα ακόμη μέτωπο, σε δασική έκταση επί της Αγίου Δημητρίου στα σύνορα Παλλήνης - Σπάτων.

Σύμφωνα με την αυτόπτη μάρτυρα, περίοικοι στις 05.55 τα ξημερώματα είδαν άντρα να κινείται με το όχημα του στην Αγίου Δημητρίου και να μπαίνει μέσα στα δέντρα.

«Φανταστήκαμε ότι θα πήγαινε για την ανάγκη του αφού κρύφτηκε πίσω από ένα δέντρο που ήταν σχετικά κοντά στον δρόμο. Μόλις απομακρύνθηκε φάνηκε τελικά ο λόγος. Πήρε φωτιά το σημείο. Ήταν εμπρηστής. Έβαλε φωτιά».

Οι κάτοικοι σοκαρισμένοι από αυτό που συνέβαινε μπροστά στα μάτια τους άρχισαν να του φωνάζουν ενώ αυτός μόλις πήρε φωτιά το σημείο και καταλαβαίνοντας ότι έχει γίνει αντιληπτός, μπήκε στο αυτοκίνητο του και εξαφανίστηκε. 

Ευτυχώς στο σημείο βρίσκονταν καταστήματα και με πυροσβεστήρες κατάφεραν να σβήσουν τη φωτιά πριν αυτή εξαπλωθεί και δημιουργήσει νέο πύρινο μέτωπο.

Στο σημείο κλήθηκε αμέσως η αστυνομία η οποία πήρε καταθέσεις ενώ ερευνά το περιστατικό προκειμένου να ταυτοποιήσει το συγκεκριμένο άτομο μέσω του οχήματος του καθώς σύμφωνα με αστυνομικές πηγές κάτοικος της περιοχής έδωσε στοιχεία για την εμφάνιση του άντρα αλλά και του ΙΧ που μπορούν να φανούν χρήσιμα.

«Θα καιγόμασταν όλοι ζωντανοί. Ευτυχώς το είδαμε εγκαίρως και την σβήσαμε» κατέθεσε η αυτόπτης μάρτυρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τις αρχές, το σημείο που επιχείρησε ο άγνωστος να βάλει φωτιά ήταν κομβικό καθώς η Αγίου Δημητρίου ήταν από τους ελάχιστους δρόμους που παρέμεναν ανοιχτοί και αποτελούσε ασφαλή δίοδο για σημεία συγκέντρωσης των κατοίκων.

Στην φωτογραφία που εξασφάλισε το skai.gr, φαίνεται το σημείο με τα δέντρα που επιχειρήθηκε από τον εμπρηστή να μπει φωτιά ενώ από πίσω μαινόταν ο πύρινος εφιάλτης.

Πηγή: skai.gr