Καλαμάτα: Ελεύθεροι οι συλληφθέντες για την τραγωδία στο σαϊτοπόλεμο

Ελεύθεροι αφέθηκαν την Τρίτη οι επτά συλληφθέντες για την τραγωδία στο σαϊτοπόλεμο στην Καλαμάτα. Οι επτά συλληφθέντες πέρασαν την αυτόφωρη διαδικασία. Το αυτόφωρο όρισε ρητή δικάσιμο για την Παρασκευή στη 1 μετά το μεσημέρι και αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι σε βαθμό πλημμελήματος. .

Η υπόθεση των επτά αφορά το θανάσιμο τραυματισμό του του 53χρονου εικονολήπτη Κώστα Θεοδωρακάκη το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα, o oποίος χτυπήθηκε από σαΐτα την ώρα που «κάλυπτε» το έθιμο του σαϊτοπόλεμου. Ο ένας εκ των συλληφθέντων είναι δημοτικός σύμβουλος Καλαμάτας στον οποίο ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία εξ αμελείας και για παράβαση του νόμου περί βεγγαλικών και όπλων. Στους υπόλοιπους ασκήθηκε δίωξη για παράβαση του νόμου περί βεγγαλικών και όπλων.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, μετά το θόρυβο που προκάλεσε η αρχική του τοποθέτηση ότι το έθιμο του σαϊτοπόλεμου είναι στο DNA των κατοίκων και δεν μπορεί να καταργηθεί γιατί θα υπάρχουν αντιδράσεις, προχώρησε σε αναδίπλωση, σημειώνοντας ότι αν δεν αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο, τότε ο σαϊτοπόλεμος δεν θα έχει μέλλον. Δήλωσε πάντως, ότι "ο σαϊτοπόλεμος δεν σταμάτησε ούτε στη δικτατορία". 

Το σοκ που υπέστη βλέποντας να χάνεται η εικόνα του σαΐτοπολέμου που μετέδιδε ο καμεραμάν  διηγήθηκε στο STAR η σύζυγός του. Η γυναίκα δήλωσε μάλιστα ότι ο Θεοδωρακάκης πιθανότατα έσωσε άλλους πολίτες από τη μοιραία σαΐτα.