Κλείσιμο

Δήμαρχος Καλαμάτας:Συγνώμη αλλά ο σαϊτοπόλεμος δε σταμάτησε ούτε στη Χούντα

Συγγνώμη για τις δηλώσεις του ότι «το έθιμο του σαϊτοπολέμου δεν θα απαγορευτεί, γιατί είναι καταγεγραμμένο στο DNA των Μεσσήνιων και θα υπάρξουν αντιδράσεις» ζήτησε μέσω του ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας. Οι δηλώσεις του κ. Νίκα είχαν προκαλέσει την έντονη αντίδραση του Νεκτάριου Θεοδωρακάκη, γιου του καμεραμάν Κώστα Θεοδωρακάκη. 

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Καλαμάτας, ο θανάσιμος τραυματισμός του εικονολήπτη έχει συγκλονίσει όλους στην πόλη, και ζήτησε συγγνώμη για το αν οι δηλώσεις του θεωρηθήκαν αδιαφορία. Ο Παναγιώτης Νίκας τόνισε πάντως, ότι το έθιμο είναι συνδεδεμένο με την ιστορία της πόλης, λέγοντας μάλιστα πως ούτε η δικτατορία δεν μπόρεσε να το σταματήσει. 

Ο κ. Νίκας διευκρίνισε πάντως ότι το έθιμο δε θα μπορέσει να συνεχιστεί, αν δεν αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο από την πολιτεία.

Στο αυτόφωρο οδηγούνται στο μεταξύ, στη 1 μετά το μεσημέρι οι 7 συλληφθέντες  για τον θανάσιμο τραυματισμό του 53χρονου εικονολήπτη,  κατά τη διάρκεια  του σαϊτοπόλεμου στην Καλαμάτα.
*Πρόκειται για 6 άνδρες, από 22 έως 62 χρονών, οι οποίοι συμμετείχαν στον σαϊτοπόλεμο και τον δημοτικό σύμβουλο Καλαμάτας που ήταν υπεύθυνος για την εκδήλωση. 

Σημειώνεται ότι ο τραγικός απολογισμός των ματωμένων εθίμων, τις τελευταίες δύο δεκαετίες είναι 15 νεκροί και εκατοντάδες ακρωτηριασμένοι και εγκαυματίες… 

Πηγή: skai.gr