Διέφυγε τον κίνδυνο το 3χρονο αγοράκι που έπαθε ηλεκτροπληξία

Καλά είναι τα νέα για την εξέλιξη της υγείας του τρίχρονου αγοριού που διεκομίσθη χθες από την ’μφισσα στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων στην Πάτρα και από εκεί στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας.

Όπως τονίζει στο thebest.gr o Διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων Πάτρας Ανδρέας Ηλιάδης «είμαστε πολύ ευχαριστημένοι γιατί το παιδί έχει ξεφύγει τον κίνδυνο για τη ζωή του. Το καρδιογράφημα ήταν καλό δεν μας έδειξε αλλοιώσεις στην καρδιά και το παιδί θα συνεχίσει τη νοσηλεία του στο Καραμανδάνειο». Εξάλλου διεκομίσθη από το Παιδιατρικό Νοσοκομείο στο Ρίο για λόγους ασφαλείας περισσότερο, όπως μας εξήγησε η Διοικήτρια του Καραμανδανείου Βασιλική Γεωργιοπούλου , προκειμένου αν υπήρχε επιπλοκή να μπορούσε να αντιμετωπιστεί.

Το παιδί υπέστη ηλεκτροπληξία καθώς έβαλε το χέρι του σε πρίζα.

Ο Διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων Ανδρέας Ηλιάδης με αφορμή το περιστατικό στέλνει ένα πολύ χρήσιμο μήνυμα και προειδοποιεί για τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τέτοια συμβάντα, προκειμένου να σώσουμε το παιδί που παθαίνει ηλεκτροπληξία.

«Όταν συμβαίνει αυτό δεν πάμε να τραβήξουμε το παιδί από το χέρι, το οποίο συσπάται αλλά να κατεβάσουμε τον γενικό διακόπτη του ρεύματος. Από τύχη σε αυτή την περίπτωση δεν είχαμε χειρότερα, γιατί θα μπορούσαμε να έχουμε δύο θύματα. Ο πατέρας πήγε και τράβηξε το παιδί, όμως είναι πολύ πιθανό με αυτό τον τρόπο  να περάσει το ρεύμα και σε μας».
Πηγή: skai.gr