Αίγινα: Συνελήφθη ο πλοίαρχος, κρατείται το πλήρωμα της υδροφόρας

Στη σύλληψη του πλοιάρχου της υδροφόρας «Αίγινα», και στην κράτηση των έξι μελών του πληρώματος, προχώρησε το λιμενικό, μετά τις καταθέσεις που έδωσαν στο λιμεναρχείο Αίγινας που έχει αναλάβει την προανάκριση της υπόθεσης. Η υδροφόρα θα επιθεωρηθεί με στόχο τη διαλεύκανση των συνθηκών του δυστυχήματος με τους δύο νεκρούς.

Τα θύματα, δύο αδέλφια, και οι δύο ψαράδες 62 και 74 ετών, όπως φαίνεται δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν όταν το αλιευτικό σκάφος «Παναγιώτης» στο οποίο επέβαιναν συγκρούστηκε στις 8.10 το πρωί με την υδροφόρα.

Η υδροφόρα «Αίγινα» συγκρούστηκε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες με το αλιευτικό σκάφος. Από τη σύγκρουση, το αλιευτικό σκάφος που ήταν ξύλινο, διαλύθηκε και βυθίστηκε αμέσως, ενώ οι δυο αδελφοί που επέβαιναν σε αυτό, έπεσαν στη θάλασσα και περισυνελέγησαν στη συνέχεια νεκροί, από το πλήρωμα της υδροφόρας.

Οι δύο άτυχοι ψαράδες, φέρεται ότι την ώρα του δυστυχήματος προσπαθούσαν να μαζέψουν τα δίχτυα, καθώς παρά τις φωνές του πλοιάρχου του πλοίου δεν άκουσαν και συνέχισαν την εργασία τους.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από το λιμενικό σώμα ελληνική ακτοφυλακή, το ναυτικό δυστύχημα σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή της Καβουρόπετρας.

Ο πλοίαρχος του «Αίγινα» προσπάθησε να πραγματοποιήσει ελιγμό, ωστόσο το αλιευτικό με τους δύο επιβαίνοντες δεν πρόλαβε να απομακρυνθεί και συγκρούστηκε στη δεξιά πλευρά της πρύμνης του πλοίου υδροφόρα στο πίσω μέρος.

Κατά πάσα πιθανότητα
ο θάνατός των δύο άτυχων ψαράδων που έπεσαν στο νερό οφείλεται σε πνιγμό μετά από σφοδρή πτώση, ενώ τα δύο θύματα ήδη αναγνωρίστηκαν από τους οικείους τους στο κέντρο υγείας της Αίγινας.

Πηγή: ΑΜΠΕ - skai.gr