Παπαγεωργόπουλος: Στη φυλακή ένας αθώος - Είμαι εξιλαστήριο θύμα

Για απόφαση σκοπιμότητας στην οποία οφείλεται η καταδίκη του κάνει λόγο ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, σε χειρόγραφη δήλωσή του που έδωσε στη δημοσιότητα λίγο μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που του επέβαλε ποινή κάθειρξης 12 ετών για την πολύκροτη υπόθεση υπεξαίρεσης στα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης.

Δηλώνει δε ότι είναι εξιλαστήριο θύμα και παρακαλεί τον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, την εισαγγελία του Αρείου Πάγου, τον υπουργό Δικαιοσύνης και τον ίδιο τον πρωθυπουργό να ζητήσουν το φάκελο της υπόθεσής του και να ενημερωθούν για τον τρόπο που, όπως λέει, σπιλώθηκε το όνομά του, επετεύχθη ο εξωραϊσμός του από την πολιτική ζωή του τόπου, και οδηγήθηκε στη φυλακή "χωρίς κανένα απολύτως αποδεικτικό στοιχείο και μετά από έξι αλλαγές του εναντίον του κατηγορητηρίου".

"Στη φυλακή μέσα από μια μακρά διαδρομή προσφοράς στην πατρίδα, τη Θεσσαλονίκη, τη νεολαία, απολύτου σεβασμού στο Σύνταγμα και τους νόμους και χωρίς απόκτηση κάποιου σημαντικού περιουσιακού στοιχείου τα τελευταία 25 χρόνια! Στη φυλακή ένας αθώος! Εξιλαστήριο θύμα.

"Δυστυχώς η σκευωρία κέρδισε για δεύτερη φορά", προσθέτει ο κ. Παπαγεωργόπουλος στην επιστολή του και εκφράζει την ελπίδα ο Άρειος Πάγος να αντιληφθεί ότι η καταδίκη του οφείλεται σε μια απόφαση σκοπιμότητας. Ο τέως δήμαρχος ευχαριστεί τέλος όσους τον στήριξαν το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Από την πλευρά του, ο συνήγορος του Μιχάλη Λεμούσια Αλέξης Κούγιας κατήγγειλε ότι η Δικαιοσύνη επηρεάζεται από την πολιτική και προανήγγειλε προσφυγή στον Άρειο Πάγο. Στον Λεμούσια επιβλήθηκαν 13 χρόνια κάθειρξης για υπεξαίρεση και 15 μήνες για πλαστογραφία.

Ο κ. Κούγιας πρόσθεσε ότι το πενταμελές εφετείο διχάστηκε για την απόφαση εις βάρος του πελάτη του, και υποστήριξε ότι παραπλανήθηκαν οι τρεις δικαστές που ψηφίσαν υπέρ της καταδίκης του.

Σημειώνεται ότι στον κύριο κατηγορούμενο της υπόθεσης Παναγιώτη Σαξώνη, επιβλήθηκαν 18 έτη για υπεξαίρεση, 2 για πλαστογραφία και 6 για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, δηλαδή συνολικά 26 έτη. Τόσο στον Λεμούσια όσο και στον Σαξώνη αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου.
Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ, ΑΜΠΕ