Κλείσιμο

Σαντορίνη: Τρεις νέες συλλήψεις για το αιματηρό περιστατικό στην Οία (upd)

Σε τρεις νέες συλλήψεις, ενός 28χρονου, ενός 24χρονου και ενός 16χρονου για το αιματηρό περιστατικό που σημειώθηκε το βράδυ της Ανάστασης στην εκκλησία της Οίας προχώρησε η αστυνομία Θήρας. 

Η αστυνομία έχει ήδη συλλάβει δυο Έλληνες, ηλικίας 34 και 23 ετών, για το περιστατικό που στάθηκε αιτία να δίνει μάχη για τη ζωή μια Αμερικανίδα τουρίστρια και να τραυματιστούν άλλοι 6 άνθρωποι. Σύμφωνα με πληροφορίες το αυτοσχέδιο βαρελώτο περιείχε μεγάλη ποσότητα εκρηκτικής ύλης.

Ειδικότερα, κατά τη συνεχιζόμενη διερεύνηση της υπόθεσης πραγματοποιήθηκαν έρευνες, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στις κατοικίες των νέων συλληφθέντων, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

- Στην κατοικία του 34χρονου αυτοσχέδιο βαρελότο, 221 τεμάχια τυποποιημένων κροτίδων και τσάντα ώμου.
- Στην κατοικία του 23χρονου τσάντα ώμου που περιείχε στο εσωτερικό της σπίρτα και ένα αναπτήρα, ενώ στην κατοικία του 28χρονου μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.
Τα παραπάνω κατασχεθέντα, καθώς και τα πειστήρια που βρέθηκαν στο σημείο της έκρηξης θα εξεταστούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας.

«Το Εθνικό Σύστημα Υγείας λειτούργησε σε πρώτο χρόνο και άμεσα», επισήμανε εξάλλου ο υπουργός Υγείας αναφερόμενος στον τραυματισμό επτά συνολικά ανθρώπων από βαρελότο, με μεγάλη ποσότητα εκρηκτικής ύλης, στην Οία της Σαντορίνης.Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι η άμεση αντίδραση του ΕΣΥ έχει σημασία και για τη διεθνή εικόνα της χώρας μας. Σημειώνεται ότι Αμερικανίδα τουρίστρια δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή μετά το ατυχές περιστατικό. 

Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ, ΑΜΠΕ